Προσωπικός γιατρός: «Παγώνουν» οι ποινές σε πολίτες λόγω έλλειψης γιατρών

Για 15 ημέρες ακόμα ανοιχτή η πλατφόρμα για Αττική

Προσωπικός γιατρός: Ποια είναι η διαδικασία - Τα μπόνους και ποινές

Αυξάνεται σιγά – σιγά ο αριθμός των διαθέσιμων γιατρών στην Αττική για τον Προσωπικό Γιατρό.

Στην πιο πυκνοκατοικημένη περιφέρεια της χώρας καταγράφεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με ελλείψεις διαθέσιμων γιατρών, ωστόσο μέσα στην… αυγουστιάτικη ραστώνη φαίνεται πως αρκετοί ιδιώτες γιατροί της Αττικής αλλά και σε όλη τη χώρα, επιλέγουν να εγγραφούν στο σύστημα.

Προσωπικός γιατρός: Άνοιξε η πλατφόρμα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Mέχρι σήμερα περίπου 1000 ιδιώτες γιατροί έχουν υπογράψει σύμβαση μέσω ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα για να γίνουν προσωπικοί γιατροί.

Προσωπικός Γιατρός: Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές πολιτών

Στην Αττική, όπου η πλατφόρμα εγγραφής για τους πολίτες ανοίγει την 1η Σεπτεμβρίου με την ελπίδα ότι θα έχουν βρεθεί περισσότεροι γιατροί μέχρι τότε. Μέχρι πριν από 2 εβδομάδες υπήρχαν μόνο 341 ιδιώτες προσωπικοί γιατροί, εκ των οποίων οι 216 ήταν οικογενειακοί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εγγραφές των ιατρών παρατείνονται για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο έως τις 31/08/2022 λόγω του περιορισμένου αριθμού τους.

Οι εγγραφές των πολιτών θα ξεκινήσουν την 01/09/2022 για τις δύο αυτές περιοχές.

«Παγώνουν» οι ποινές λόγω των ελλείψεων

Πάντως η έλλειψη γιατρών αναμένεται να οδηγήσει και στη μετάθεση των «ποινών» για τους πολίτες που δεν έχουν επιλέξει προσωπικό γιατρό. Άλλωστε και να θέλουν να εγγραφούν, δεν θεωρείται εύκολη υπόθεση αφού η πλατφόρμα δεν καλύπτει τα περίπου 8 εκατ. των ασφαλισμένων που πρέπει να ενταχθούν στο νέο σύστημα.

Προσωπικός γιατρός: Οι ποινές για όσους δεν εγγραφούν εντός διορίας

Με τα τωρινά δεδομένα:

- Από την 01-10-2022 θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε Προσωπικό Ιατρό, κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του.

- Από την 01-10-2022 θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις κατά 10%

-  Από την 01-10-2022 στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, θα πρέπει να πληρώνουν κατά επίσης 10% περισσότερο.

- Από 01-01-2023 τα ποσοστά συμμετοχής θα αυξάνονται κατά 20% για φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις και νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές.

- Όσοι δεν έχουν προσωπικό γιατρό από 1.9.2023 και δεν θα έχουν παραπεμπτικά, δεν θα έχουν προτεραιότητα για να επισκεφθούν γιατρούς ειδικοτήτων στα Κέντρα Υγείας και τις δημόσιες δομές και τα νοσοκομεία αλλά και στους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top