Απορρίφθηκε η πρόταση Τσίπρα για Επιτροπή Ελέγχου του Ταμείου Ανάκαμψης

Τσίπρας: Να γιατί ο πρωθυπουργός δεν κάνει πρόωρες εκλογές

Κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε τη Δευτέρα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον έλεγχο των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ από τα μέλη της επιτροπής για τον Κανονισμό λειτουργίας της Βουλής.

Η Νέα Δημοκρατία, εξηγώντας το γιατί απέρριψε την πρόταση του της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξήγησε πως η Βουλή διαθέτει επιτροπές και εργαλεία ενημέρωσης και ελέγχου για τον τρόπο που διατίθενται οι ευρωπαϊκοί και εθνικοί πόροι.

Παράλληλα, σημείωσε πως έχει νομοθετηθεί η αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για δικαστικό έλεγχο των συμβάσεων, καθώς και η υποχρεωτική ενημέρωση της Βουλής από τους αρμόδιους υπουργούς τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο.

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το «απάτη pass» ήρθε το «απάτη για όλους» 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημιουργήσει σκιά σκανδάλου για επικοινωνιακούς λόγους και γι’ αυτό βάζει πέραν του ταμείου ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ που λειτουργεί ήδη και δεν έχει ακουστεί το παραμικρό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Ιωάννης Μπούγας.

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του σημειώνει: Αφού ο κ. Τασούλας καθυστέρησε τέσσερις μήνες να φέρει στη Βουλή την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, για τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής διαβούλευσης και λογοδοσίας για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ 2021-2027, τελικά η Ν.Δ. αποφάσισε να την απορρίψει. Προφανώς αυτή την απόφαση την είχαν λάβει από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε η συγκεκριμένη πρόταση. Η σπουδή όμως του κ. Τασούλα να τη φέρει τέλη Ιουλίου εν κρυπτώ δείχνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα αδύνατα δυνατά για να περάσει στα ψιλά η στάση της, για την οποία δεν υπάρχουν και πολλά επιχειρήματα να υποστηρίξει».

Τσίπρας: Να γιατί ο πρωθυπουργός δεν κάνει πρόωρες εκλογές

Στην απόρριψη του αιτήματός του για συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου του Ταμείου Ανάκαμψης αναφέρεται με ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Στις 15/3 πρότεινα σύσταση Επιτροπής Ελέγχου της κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Τέσσερις μήνες μετά την απέρριψαν και τυπικά. Είναι πολλά τα λεφτά για να μας δίνουν και λογαριασμό… Να γιατί ο Πρωθυπουργός δεν κάνει πρόωρες εκλογές παρότι ξέρει ότι την άνοιξη κινδυνεύει με συντριβή», είπε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top