Τσιάρας για υπόθεση Λιγνάδη: Με λαϊκά δικαστήρια δε γίνεται τίποτα    

«Δεν έχω κρίνει ποτέ δικαστικές αποφάσεις» τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

«Με λαϊκά δικαστήρια δεν γίνεται τίποτα, θα τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης» σχολίασε για την υπόθεση Λιγνάδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Aφορμή η αναφορά του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη ότι η  κοινωνία νιώθει προσβεβλημένη και απροστάτευτη, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας. 

Δικαστική Αστυνομία: Θα στελεχωθεί με 700 άτομα – Πώς θα λειτουργεί

Συγκεκριμένα  ο κ. Τσιάρας ανέφερε αρχικά για την υπόθεση Λιγνάδη και την αποφυλάκισή του:    

Υπόθεση Λιγνάδη: Έφεση από την Εισαγγελία για τη μια αθώωση και τις ποινές

«Δεν έχω κρίνει ποτέ δικαστικές αποφάσεις… Αν κάποιοι προστρέχουν για εύκολη κριτική είναι αρνητικό μήνυμα. Με λαϊκά δικαστήρια δε γίνεται τίποτα, θα τρωθεί το κύρος της δικαιοσύνης και της ίδιας της Πολιτείας. Θέλει προσοχή τι λέμε και τι κρίνουμε στις αποφάσεις της δικαιοσύνης… Ad hoc: όσες μας βολεύουν είναι ανεξάρτητες αποφάσεις ή όταν δεν μας βολεύουν είναι αποφάσεις μη επιμελούς δικαιοσύνης. Θέλει προσοχή».   

Τσίπρας για Λιγνάδη: Άφησαν ελεύθερο τον «κολλητό» της εξουσίας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε ότι υπάρχει συνταγματική κατοχύρωση. «Η προσπάθεια μου ήταν να κρατήσω ψηλά το κύρος της Δικαιοσύνης, να το κάνουμε όλοι. Αλλαγή σελίδας κι όχι πρακτικές παρελθόντος. Τις συνέπειες μπορεί να τις επιδιώκει πολιτικό σύστημα, αλλά δε θα βοηθήσουν την κοινωνία» επισήμανε.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top