Πλεύρης: Οποιαδήποτε καταγγελία για ιατρική αμέλεια ερευνάται με σοβαρότητα

«Ειδικά στις περιπτώσεις που συνδέεται με απώλεια ανθρώπινης ζωής»

Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

«Οποιαδήποτε αταγγελία για τυχόν ιατρική αμέλεια στο ΕΣΥ διερευνάται με τη δέουσα σοβαρότητα από τα αρμόδια όργανα», δηλώνει ο Θάνος Πλεύρης, μετά το νέο περιστατικό, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με την ετοιμόγεννη στο Ιπποκράτειο.

«Υπάρχει σαφής εντολή μου προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για άμεση διερεύνηση, ειδικά στις περιπτώσεις που η καταγγελία συνδέεται με απώλεια ανθρώπινης ζωής», υπογραμμίζει ο υπουργός Υγείας.

Πλεύρης: Γιατί πρέπει να κάνουν τώρα την τέταρτη δόση οι άνω των 60

Όπως τονίζει, «το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρέχει στη συντριπτική του πλειοψηφία τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ με πλήρη σεβασμό στους ασθενείς και αυταπάρνηση».

Kρυοσυντήρηση ωαρίων χωρίς τη συναίνεση του συντρόφου - Αλλάζει ο νόμος

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου, είδε το φως της δημοσιότητας η υπόθεση της ετοιμόγεννης, που είχε μεταβεί τον Φεβρουάριο στο  «Ιπποκράτειο» αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου.

Θεσσαλονίκη: Έδιωξαν έγκυο γιατί έληγε η εφημερία - Έχασε το παιδί

Από εκεί πήγε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε, όμως δεν την υπέβαλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν επιπλοκές και να χάσει το μωρό της. 

Πάτρα: Παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου ζητά ο Πλεύρης

Είχε προηγηθεί, λίγες ημέρες πριν, η υπόθεση με τον 49χρονο, που πήγε σε νοσοκομείο στην Πάτρα με πόνους, τον έστειλαν στο νοσοκομείο του Ρίου, γιατί δεν εφημέρευαν, και τελικά πέθανε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top