Turkaegean: Οργισμένη αντίδραση από Σχοινά - Η επιστολή στον Επίτροπο

«Δεν αξιολογήθηκαν οι πολιτικέςκαι νομικές διαστάσεις της απόφασης»

Προσφυγή στα ευρωπαϊκά όργανα για το εμπορικό σήμα Turkaegean προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Την οργισμένη αντίδραση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά προκάλεσε η κατοχύρωση του σήματος Τurkaegean με απόφαση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Με επιστολή του προς τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, ο κ. Σχοινάς εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο την απογοήτευσή του που «οι εσωτερικοί έλεγχοι και οι διαδικασίες του EUIPO δεν αποδείχθηκαν επαρκείς για τον εντοπισμό και την κοινοποίηση μιας υπόθεσης με προφανείς και δυνητικά σοβαρές επιπτώσεις στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, στα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους μέλους της ΕΕ – της Ελλάδας- αλλά και για την προστασία των καταναλωτών και του τουριστικού τομέα της Ε.Ε».

H Ελλάδα θα κάνει προσφυγή στην Κομισιόν για τον όρο «Turkaegean»

Επιπροσθέτως, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνει ότι, αν και γνωρίζει, ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία «απολαμβάνει νομικής, διοικητικής και οικονομικής αυτονομίας και ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν απαιτεί προηγούμενη διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μεμονωμένες αιτήσεις εμπορικών σημάτων», παραμένει «πεπεισμένος ότι στην περίπτωση αυτή υπήρξε σαφής αποτυχία σε διοικητικό επίπεδο να αξιολογήσει επαρκώς τις πολιτικές και νομικές διαστάσεις μιας τέτοιας απόφασης».

«Turkaegean»: «Πράσινο φως» από την Ε.Ε. για κατοχύρωση ως επωνυμία

Τέλος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπογραμμίζει ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι «στο μέλλον παρόμοιες αποφάσεις με δυνητικό αντίκτυπο στα στρατηγικά μας συμφέροντα δεν θα λαμβάνονται χωρίς διαβούλευση σε πολιτικό επίπεδο» αλλά και ότι η διοίκηση της EUIPO θα αντιμετωπίζει τις όποιες ελλείψεις χωρίς καθυστέρηση.

Άδωνις Γεωργιάδης: Διέταξε ΕΔΕ για το «Τurkaegean»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top