Μητσοτάκης - Ερντογάν δύο «ξένοι» στο ίδιο δείπνο στη Μαδρίτη;

Θα υπάρξει κάποια επαφή των δύο ηγετών;

Ένας - ένας προσέρχονται στη Μαδρίτη οι ηγέτες των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ και σε μιάμιση ώρα περίπου ξεκινά το επίσημο δείπνο στο παλάτι. Η ελληνική πλευρά είναι απολύτως έτοιμη ν΄αντικρούσει κάθε επιχείρημα της Τουρκίας, σε περίπτωση που ο Ερντογάν διανοηθεί να θέσει οποιοδήποτε ζήτημα.  

Στις 21:30 ώρα Ελλάδας αναμένεται να συναντηθούν στη Μαδρίτη οι ηγέτες των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ για το δείπνο που θα τους παραχωρήσει ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο απεσταλμένος στη Μαδρίτη, Γιώργος Ευγενίδης, η ισπανική πρωτεύουσα θυμίζει «αστακό», λόγω και της αμερικανικής παρουσίας στην πόλη. Ωστόσο, το ενδιαφέρον πολλών είναι στραμμένο στον Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο πρόεδρο, Ρεγέπ Ταγίπ Ερντογάν και στο εάν θα έχουν κάποιο τετ-α-τετ ή κάποια χειραψία.

Μητσοτάκης - Ερντογάν στη Μαδρίτη

Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι εύκολο, καθώς το κλίμα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας είναι ήδη τεταμμένο. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο κ. Ευγενίδης αναφέρουν ότι δεν είναι η Ελλάδα που έχει επιλέξει αυτή την οδό. «Η Ελλάδα είναι υπέρ του διαλόγου, είναι καλύτερα να έχουμε επαφές παρά να μην έχουμε και ο κ. Ερντογάν είναι αυτός που έχει "κόψει" τις γέφυρες»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, λίγο πριν την απογείωση του αεροπλάνου του, εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας, λέγοντας πως δε θα έχει καμία συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό «μέχρι να έρθουν στα λογικά τους οι Έλληνες».

Ερντογάν: Καμία συνάντηση με Μητσοτάκη μέχρι να συνέλθουν οι Έλληνες

Πλέον, το μείζον ερώτημα είναι εάν ο Ερντογάν θα θελήσει να "τορπιλίσει" τη Σύνοδο και να θέσει και ελληνοτουρκικά και την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών πηγών.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Star ότι σε ένα περιβάλλον διπλωματικών πιέσεων είναι δύσκολο για τον Τούρκο πρόεδρο να «φορτώσει» και άλλο το τραπέζι. Μένει, όμως, να φανεί το ερχόμενο διάστημα εάν θα πραγματοποιήσει τις ρητορικές απειλές των προηγούμενων ημερών.

Πάντως, ο γαλάζιος φάκελος που έφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος με ιστορικά και πολιτικά επιχειρήματα, ώστε να αποκρούσει τα τουρκικά επιχειρήματα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top