Ερντογάν: Καμία συνάντηση με Μητσοτάκη μέχρι να συνέλθουν οι Έλληνες

Ο Τούρκος Πρόεδρος λέει πως θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν στη Μαδρίτη

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, λίγες ώρες μάλιστα πριν καθίσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ίδιο τραπέζι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, o Τούρκος Πρόεδρος είπε πως δε θα έχει καμία συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό «μέχρι να έρθουν στα λογικά τους οι Έλληνες».

Σύμφωνα, μάλιστα, με την τουρκική εφημερίδα Haberler, o Ερντογάν απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Δε θα συναντηθώ μαζί του. Έχει τελειώσει».

Αποκάλυψη: Τι θα παρουσιάσουν οι Τούρκοι στο ΝΑΤΟ για τα ελληνικά νησιά

Ο ίδιος, συνεχίζοντας σε προκλητικούς τόνους, κατηγόρησε την Ελλάδα πως είναι «καταφύγιο των Γκιουλενιστών», ενώ για τον κ. Μητσοτάκη είπε πως πήγε στις ΗΠΑ και κατηγορούσε την Τουρκία για τα F-16.

Παράλληλα, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι είχε συνομιλία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και πως θα συναντηθούν στη Μαδρίτη, είτε σήμερα είτε αύριο.

Πιθανή συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν στη Μαδρίτη

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε πως «θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top