Novartis: Αγωγή 214 εκατομμυρίων ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο

Πλεύρης: θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις για τις παράνομες πρακτικές

Novartis

Αγωγή κατά της Novartis ποσού 214 εκατ. ευρώ κατέθεσε σήμερα το ελληνικό δημόσιο.

Novartis: Πρόταση για ειδικό δικαστήριο σε Παπαγγελόπουλο και 3 εισαγγελείς

Το ποσό ζητείται για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί από τις πράξεις που η ίδια η εταιρεία έχει ομολογήσει στις ΗΠΑ και αφορούν στο χρηματισμό γιατρών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Πλεύρης: Περιμένουμε καλοκαιρινό κύμα κορωνοϊού – Δε θα πάρουμε μέτρα

«Το ελληνικό δημόσιο επιφυλάσσεται με νεότερη αγωγή να διεκδικήσει την οποιαδήποτε ζημία έχει υποστεί και είμαστε ξεκάθαροι ότι θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις κατά της εταιρείας Novartis για τις παράνομες πρακτικές της», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Κορωνοϊός: Τέταρτη δόση από Σεπτέμβριο «βλέπει» ο Πλεύρης

Πρόταση για ειδικό δικαστήριο σε Παπαγγελόπουλο και 3 εισαγγελείς

Παραπομπή σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους τρεις εισαγγελείς που διετέλεσαν αρμόδιοι για την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση της εμπλοκής των δέκα πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές του φαρμακευτικού κολοσσού της Novartis, προτείνει η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας πλην της κατηγορίας για σύσταση συμμορίας. Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας αναφορικά με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis, υπόθεση που έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top