Η Ελλάδα και στη συμπαραγωγή των μαχητικών αεροσκαφών F-35!

Τον Ιούλιο η επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις ΗΠΑ

Ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι η Ελλάδα σχεδιάζει να προχωρήσει τις διαδικασίες για την αγορά των F-35, ώστε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, η πολεμική μας αεροπορία να αποκτήσει απόλυτη υπεροχή στο Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή, όμως, οι Τούρκοι ανοίγουν τη στρόφιγγα του μεταναστευτικού. Νωρίτερα, σήμερα, σημειώθηκε ναυάγιο ανοιχτά της Ρόδου, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Λιμενικού απετράπη η ναυτική τραγωδία.

Οι εικόνες από τη διάσωση είναι συγκλονιστικές. Ένα τυφλό κορίτσι, ένας ανάπηρος σε αμαξίδιο και τρία άτομα εξαντλημένα και λιπόθυμα, ήταν ανάμεσα στους 21 μετανάστες που διέσωσε νωρίς το μεσημέρι η ελληνική ακτοφυλακή ανατολικά της Ρόδου.

Ρόδος: Έξι παιδιά ανάμεσα στους διασωθέντες του ναυαγίου

Τα στελέχη του Πλοίου ανοιχτής Θαλάσσης και του πλωτού, χρειάστηκαν να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διασώσουν τους ναυαγούς, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ. Η φουσκωτή λέμβος που ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια άρχισε να βάζει νερά και ένας από τους μετανάστες επικοινώνησε με το 112 ζητώντας βοήθεια. Οι Τούρκοι για μια κόμη φορά, χρησιμοποιούν  το υβριδικό όπλο του μεταναστευτικού.

Όλο το σχέδιο της Ελλάδας για τα F-35

Την ίδια στιγμή, την μπουκιά μέσα από το στόμα της Τουρκίας «αρπάζεi» η Ελλάδα με τα  F-35, καθώς η χώρα μας, εκτός του ότι θα αποκτήσει μια μοίρα, δηλαδή 20-24 μαχητικά από το αόρατο υπερόπλο, θα γίνει και συμπαραγωγός των  F-35. Μέσα στον Ιούλιο, η Αθήνα σχεδιάζει να στείλει στις Ηνωμένες Πολιτείες το επίσημο αίτημα έναρξης των διαδικασιών.

Αυτό την ενοχλεί και την εκνευρίζει και βρίσκεται σε νευρικό κλονισμό. Διότι βλέπει ότι δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τα σχέδιά της, σε ότι αφορά τις παράνομες διεκδικήσει ςπαό την Ελλάδα και βλέπει ότι η Ελλάδα με τα ραφάλ και τα τα φ35 όχι μόνο θα έχει την αεροπορική υπεροχή, αλλα και την κυριαρχία. ανέφερε στο Star o αντιπτέραρχος, Κωνσταντίνος Ιατρίδης.

f- 35

Το ίδιο διάστημα, ΕΑΒ και Lockheed Martin θα υπογράψουν σύμφωνο στρατηγικής συνεργασίας, ώστε εξαρτήματα του F35 να κατασκευάζονται στην Ελλάδα. 12-18 μήνες θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Από εδώ και μετά μπαίνουμε στην παραγωγή των μαχητικών αεροσκαφών διάρκειας τουλάχιστον πέντε ετών, αλλά και της εκπαίδευσης των Ελλήνων χειριστών, και τη δημιουργία ειδικά βάσης υποδομής σε αεροδρόμιο της χώρας, πιθανότατα στην Ανδραβίδα,  όπου θα μετεγκτατασταθούν.  Το κόστος για μια μοίρα αεροσκαφών προσεγγίζει τα 3 δις.


Δείτεολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top