Κορωνοϊός: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα για το Πάσχα  

Τι ισχύει για εκκλησίες, εστίαση, κέντρα διασκέδασης τη Μεγάλη Εβδομάδα    

Το video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (17/4/2022) για τα μέτρα που θα ισχύουν για τις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα    

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, τα οποία ισχύουν από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα μέχρι τις 6 π.μ. της Κυριακής 1η  Μαΐου 2022.  

Πάσχα στο χωριό μετά από δύο χρόνια φέτος αλλά με μέτρα 

Αναλυτικά τα μέτρα:  

Εστίαση και κέντρα διασκέδασης 

Η εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν σε κλειστούς χώρους μόνο  για όσους έχουν κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό ή έχουν κάνει τις δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες ή έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Στην είσοδο των καταστημάτων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης θα εξακολουθεί να διενεργείται υποχρεωτικά έλεγχος, ενώ υποχρεωτική θα παραμείνει η χρήση μάσκας από το προσωπικό, όπως και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής. Εξακολουθεί να υπάρχει η υποχρέωση απολύμανσης των καταλόγων

Οι μουσικοί πρέπει να τηρούν τουλάχιστον ένα μέτρο απόσταση μεταξύ τους.

Στους ανοιχτούς χώρους εστίασης όμως θα επιτρέπεται η είσοδος και σε όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή έχουν λήξει τα πιστοποιητικά τους, υπό την προϋπόθεση να έχουν αρνητικό rapid τεστ ή PCR τεστ 48 ωρών. Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.

Τα μέτρα για τις εκκλησίες

Στις εκκλησίες θα μπορούν να προσέρχονται οι πολίτες τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως και την εβδομάδα μετά το Πάσχα, με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ ή αρνητικό τεστ (rapid ή PCR). 

Εκκλησία μέτρα για κορωνοϊό

Με μέτρα για τον κορωνοϊό θα λειτουργούν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα (Intime News)   

Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.

Υποχρεωτική για όλους θα είναι η μάσκα εκτός από τους ιερωμένους που λειτουργούν.

Την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα που θα ισχύσουν από την 1η Μαΐου και μετά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top