Τέλενδος: Το Μαξίμου έστειλε σχολικά είδη στον μοναδικό μαθητή του νησιού

Η ανακοίνωση από το Επαρχείο της Καλύμνου

Τέλενδος

Ιατρικό υλικό και σχολικό εξοπλισμό στο νησί της Τελένδου έστειλε το γραφείο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ανακοίνωσε το Επαρχείο της Καλύμνου.

«Προς μεγάλη μας ικανοποίηση παραλάβαμε σήμερα σημαντικό ιατρικό υλικό για το νησί της Τελένδου, που μας απεστάλη έπειτα από συνδρομή της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού και προσωπικά του Γενικού Γραμματέα κ. Δημητριάδη Γρηγόρη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Συγκεκριμένα πρόκειται για την παραλαβή αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και φορείου, τα οποία είναι απόλυτα αναγκαία για ένα μικρό και απομακρυσμένο νησί. Ταυτόχρονα παραλάβαμε σύγχρονο εξοπλισμό (laptop, ηχεία, πίνακα μαρκαδόρου και ψυγείο) για το Δημοτικό Σχολείο της Τελένδου, ώστε ο μοναδικός μαθητής του νησιού να μην υπολείπεται κατά το δυνατόν σε εκπαιδευτικές ευκαιρίες από τους μαθητές των μεγάλων νησιών».

Τέλος, ο Έπαρχος Καλύμνου εξέφρασε τις ευχαριστίες του, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή μαρτυρά πως «τα απομακρυσμένα νησιά τελικά δεν είναι ξεχασμένα. Ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας. Θερμές ευχαριστίες και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνη Οικονόμου για τη συνεισφορά και τη συνδρομή του».

Ο μικρός μαθητής πηγαίνει στην πρώτη δημοτικού και από τον Δεκέμβριο είναι το μοναδικό παιδί που φοιτεί στο σχολείο του νησιού υπό την καθοδήγηση του μοναδικού δασκάλου που διορίστηκε στην Τέλενδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top