Κουτσούμπας για Ζελένσκι: Έχει ενσωματώσει στο κράτος φασιστικές οργανώσεις

Βέλη κατά κυβέρνησης: Κάνατε τη χώρα ορμητήριο πολέμου

Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου, εκτόξευσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Βουλή.

«Την ώρα που διαδηλώνουν οι πολίτες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, εδώ στη Βουλή μιλάμε για την Θράκη και την Αλεξανδρούπολη το λιμάνι της οποίας αποτελεί μεγάλη νατοϊκή βάση, μετά την Σούδα. Ολόκληρη χώρα έχει μετατραπεί ορμητήριο πολέμου», είπε ο κ. Κουτσούμπας. 

Απειλές από τη ρωσική πρεσβεία: Θα υπάρξουν συνέπειες μετά τις απελάσεις

Ο γ.γ. του ΚΚΕ ισχυρίστηκε ότι στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τα τελευταία χρόνια «έχει πραγματοποιηθεί μια τεράστια στρατιωτική απόβαση, νατοϊκών δυνάμεων».

Το ανατριχιαστικό βίντεο με νεκρούς άμαχους που έδειξε ο Ζελένσκι στον ΟΗΕ

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς - όπως είπε - επί ημερών του συνυπογράφηκε η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης «σε ΝΑΤΟϊκή μπαρουταποθήκη», αν και σήμερα «λέει αντιπολεμικά τραγούδια».

Για Ζελένσκι: Θα χειροκροτήσετε κάποιον που ενσωμάτωσε στο κράτος φασιστικές οργανώσεις

Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει πως δε θα δώσει το παρών αύριο στην ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη Βουλή.

«Αύριο θα χειροκροτήσετε τον Ζελένσκι, τον εκπρόσωπο μια αντιδραστικής κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης που έχει ενσωματώσει στις δομές του κράτους φασιστικές οργανώσεις και φυλακίζει κομμουνιστές», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Έχει εκδιώξει το Κομουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας και καταπατά δικαιώματα μειονοτήτων, που ζουν στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων και Ελλήνων».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας χαιρέτισε τη σημερινή απεργία της ΓΣΕΕ, εκφράζοντας τη στήριξή του «στους χιλιάδες εργαζόμενους που διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για αύξηση στους μισθούς, για μείωση των τιμών του ρεύματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top