Finddoctors.gov.gr: Πώς θα κλείνετε ψηφιακά τα ραντεβού με γιατρό

Σε λειτουργία το νέο Ψηφιακό Σύστημα Ραντεβού Πολιτών

 «Υποχρέωσή μας η περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, που έχει ιδρύσει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Σε λειτουργία είναι από σήμερα, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, το νέο Ψηφιακό Σύστημα Ραντεβού Πολιτών για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

Πρόκειται για την πλατφόρμα finddoctors.gov.gr, που υλοποιήθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Μέσω της πλατφόρμας, κάθε πολίτης μπορεί να κλείσει ραντεβού σε δημόσια δομή ή με ιδιώτη γιατρό πιστοποιημένο στο «Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης». Το ψηφιακό περιβάλλον είναι πολύ φιλικό, και απαιτείται μόνον η χρήση κωδικών Taxisnet καθώς και η επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ.

Μέσω gov.gr και η έκδοση αντιγράφου από το βιβλίο συμβάντων

Ο πολίτης θα επιλέξει γεωγραφική περιοχή και ακολούθως την προτίμησή του για ραντεβού σε δημόσια δομή ή ιδιώτη ιατρό.

Νταντάδες της Γειτονιάς: 'Ανοιξε η πλατφόρμα για επιδότηση φύλαξης παιδιών

Μέσα από προσυμπληρωμένα πεδία και δυναμικές λίστες επιλογών, με ελάχιστα κριτήρια αναζήτησης και μόνο με τέσσερα «κλικ», θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού με ιατρό σε ημέρα και ώρα που επιθυμεί.

Gov.gr: Δήλωση ονοματοδοσίας και βάφτισης με ένα κλικ από σήμερα

Θα λαμβάνει SMS επιβεβαίωσης, ενώ θα έχει τη δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης του ραντεβού έως και την προηγούμενη ημέρα.

Πιερρακάκης: Ο πολίτης κερδίζει χρόνο, κερδίζει ζωή

«Αξιοποιώντας την εμπειρία των πολιτών και την εξοικείωσή τους με τη διαδικασία των ραντεβού για εμβολιασμό, παραδίδουμε σήμερα το νέο σύστημα για τα ραντεβού στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η  πλατφόρμα του εμβολιασμού αποτελεί για τους πολίτες ένα κεκτημένο, υπερβαίνει το εμβόλιο και αποτελεί για εμάς το όχημα για να βελτιώσουμε συνολικά τις υπηρεσίες υγείας. Σε συνεργασία με τον Θάνο Πλεύρη, σχεδιάζουμε επεκτάσεις στις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται στην καθημερινότητά του τις μικρές αλλαγές που έρχονται από το κράτος, με τις οποίες κερδίζει χρόνο, κερδίζει ζωή», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top