Τσίπρας: Η χώρα χρειάζεται σχέδιο εκτάκτου ανάγκης

«Δεν ξέρω αν υπάρχουν λεφτόδεντρα, κλεφτόδεντρα σίγουρα υπάρχουν»

Την εκτίμηση ότι οι επιπτώσεις του πολέμου δεν έχουν αποτυπωθεί πλήρως στην ακρίβεια εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κρίση δεν είναι η κρίση του πολέμου. Αυτή θα αποτυπωθεί αργότερα. Τώρα είναι η αισχροκέρδεια», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε σε ανάγκη να εκπονηθεί ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης από το Κράτος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο ενεργειακό.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει ρεύμα στα καρτέλ

«Χρειάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης, να παρέμβει το κράτος ρυθμιστικά στις αγορές. Ο πολίτης αδυνατεί να τα βγάλει πέρα. Έχει σημαντικές δυνατότητες αρκεί να καταλάβουν ότι χρειάζονται και λύσεις έξω από το πλαίσιο που έχουν συνηθίσει, out of the box που λένε», υποστήριξε.

«Δεν έχει νόημα να περιγράφουμε τη ζοφερή κατάσταση, έχει νόημα να δούμε πως θα βγούμε από αυτή», πρόσθεσε, μιλώντας για «στρατηγικά λάθη» στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Τσίπρας για Σαϊντού Καμαρά: Ευθύνη της Πολιτείας να μείνει στην Ελλάδα

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για νεοφιλελεύθερη αντίληψη, «που δε λειτουργεί σε συνθήκες κρίσης», και υπογράμμισε πως χρειάζονται «μέτρα ανακούφισης που έχουν να κάνουν με το πλαφόν στις τιμές χονδρικής», αλλά και «μέτρα στήριξης των εισοδημάτων».

Τσίπρας: Οι πολίτες πληρώνουν την ακρίβεια Μητσοτάκη

Απαντώντας στην κριτική για τα «λεφτόδεντρα», που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε με αιχμές: «Λεφτόδεντρα δεν ξέρω αν υπάρχουν, κλεφτόδεντρα υπάρχουν σίγουρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, ενώ μίλησε για άλωση του Κράτους από γαλάζια golden boys.

Τέλος, ζήτησε για άλλη μια φορά εκλογές, επισημαίνοντας πως «η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι παντελώς ακατάλληλη σε συνθήκες κρίσης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top