«Κοντά στο να καταργηθεί το πιστοποιητικό», λέει ο Θεμιστοκλέους

Εξετάζεται και η κατάργηση του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Στην πιθανότητα να καταργηθεί το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών αναφέρθηκε σήμερα, Τρίτη, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για το Novavax - Πόσο αποτελεσματικό είναι

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι «πολύ κοντά» στο να καταργηθεί και στην Ελλάδα, όπως ήδη συμβαίνει σε άλλες χώρες. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι αν το επιβάλλουν οι συνθήκες, θα επανέλθει.

«Στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα», ανέφερε. «Βλέπουμε ότι η αύξηση στα κρούσματα, δε δίνουν αντίστοιχη αύξηση στις νοσηλείες. Αν συνεχίσει αυτό, δεδομένου ότι βελτιώνονται και οι καιρικές συνθήκες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό», σημείωσε.

40.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμούς παιδιών ανοίγουν στην Αττική

Ο κ. Θεμιστοκλέους δεν απέκλεισε την αναστολή των προστίμων για τους πολίτες άνω των 60 που είναι ανεμβολίαστοι, ωστόσο υπογράμμισε ότι πρόκειται για κάτι που εξετάζεται. «Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί, αν και προγραμματίζονται σχετικά λίγα ραντεβού, τα περισσότερα είναι για την πρώτη δόση» είπε.

«Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα», κατέληξε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top