Τσίπρας για μέτρα στήριξης: Ο ίδιος ο Μητσοτάκης τα λέει «ψίχουλα»    

Πώς αντέδρασαν τα κόμματα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στο διάγγελμα 

Με κριτική στην κυβέρνηση αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στα όσα  εξήγγειλε στο διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια.  
 
«Για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός της δικαιολογίας, εμφανίστηκε με διάγγελμα για να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την κοινωνική κρίση. Αποδίδοντας το πρόβλημα της εκρηκτικής ακρίβειας αποκλειστικά σε εξωγενείς παράγοντες και στον πόλεμο στην Ουκρανία, επιχείρησε να πείσει τους πολίτες ότι το κύμα ακρίβειας που τους σαρώνει ήδη από το καλοκαίρι, εμφανίστηκε μόλις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Να τους πείσει δηλαδή ότι δεν περνάνε τον χειμώνα σε παγωμένα διαμερίσματα, οτι δεν αδυνατούν εδώ και μήνες να καλύψουν λογαριασμούς και στοιχειώδεις ανάγκες. Όλα αυτά για τον κ. Μητσοτάκη οι πολίτες δεν τα ζουν εδώ και καιρό, αλλά τα φαντάζονται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Τσίπρας: Κίνδυνος για αλυσιδωτές εκρήξεις τιμών και στο νερό 

«Πρώτη φορά βλέπω πρωθυπουργό να εξαγγέλλει μέτρα στήριξης μιλώντας για ψίχουλα. Βέβαια όταν ο ίδιος -και χωρίς κρίση ακρίβειας- είχε αποκαλέσει ψίχουλα τα κοινωνικά μερίσματα (800 εκ. ) και τη 13η σύνταξη που έκοψε (2,7δις μέχρι σήμερα), λογικό είναι» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του.

 

Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι είπε προηγουμένως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση με τους αρτοποιούς. «Nα μην επιβαρυνθεί άλλο ο καταναλωτής βλέπει υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα και τρομακτικές αυξήσεις  στα βασικά είδη κατανάλωσης, αυτό που είπα για αστείο ότι θα πούμε το ψωμί ψωμάκι,  θα γίνει μια πραγματικότητα για χιλιάδες νοικοκυριά» τόνισε ο κ. Τσίπρας.  

Μέτρα στήριξης: Κουπόνι βενζίνης και πετρελαίου κίνησης από την κυβέρνηση

Στις εξαγγελίες αντέδρασαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης:       

Δημήτρης Μάντζος, Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ:  «Τα μέτρα της Κυβέρνησης έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και πάντως δεν αρκούν για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης» 

ΚΚΕ: «Αποτελεί τουλάχιστον κοροϊδία ο πρωθυπουργός να μιλάει για μέτρα ανακούφισης, την ώρα που οι παράγοντες και οι αιτίες που ευθύνονται για την ενεργειακή φτώχεια, τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια “ζουν και βασιλεύουν”».  

Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος Ελληνικής Λύσης:   
«Έχουμε τρομακτικές αυξήσεις στα καύσιμα, ο Έλληνας δεν μπορεί να πληρώσει τίποτα. Θα έχουμε το ψωμί στα 5 ευρώ».

ΜέΡΑ 25: «Να σταματήσει εδώ και τώρα ο  εμπαιγμός της κοινωνίας από την Κυβέρνηση και να προστατευτούν πραγματικά πολίτες και επιχειρήσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top