Οικονόμου Έρχονται στοχευμένες παρεμβάσεις για την ακρίβεια 

«Η ΕΕ πρέπει να βάλει χρήματα, όπως έβαλε για την πανδημία» 

Γιάννης Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ακρίβεια, λόγω και της κρίσης στην Ουκρανία.  

Ουκρανία: Δραματική νύχτα και αντίσταση με κάθε μέσο στους Ρώσους
 

Σε στοχευμένες ενέργειες τη κυβέρνησης για την ακρίβεια στην ενέργεια που προκαλεί και η κρίση στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου. μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.  
       
Όπως τόνισε η κυβερνητική στήριξη για την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο θα συνεχιστεί για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση και οι δυσθεώρητες τιμές. 

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι  τον Φεβρουάριο διατέθηκαν 350 εκατ. ευρώ και τον Μάρτιο θα δοθούν όσα απαιτηθούν, προκειμένου όχι να μηδενιστούν οι συνέπειες από την ενεργειακή κρίση αλλά να υπάρξει ελάφρυνση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεσμεύθηκε ότι οι στοχευμένες παρεμβάσεις θα γίνουν σε μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας που χρειάζονται περαιτέρω στήριξη και ότι δε θα αργήσουν να γίνουν ανακοινώσεις, ενώ συζητείται το ύψος και η περίμετρος των εν λόγω μέτρων.

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Πλήγμα στη διεθνή ασφάλεια η εισβολή της Ρωσίας 

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε σημαντικό ότι οι προτάσεις Μητσοτάκη για την ακρίβεια αποτυπώνονται στο επίσημο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, γεγονός που όπως είπε  σημαίνει ότι η Ευρώπη πρέπει να βάλει χρήματα, όπως έβαλε για την πανδημία για την προμήθεια εμβολίων και για την αναχαίτιση των οικονομικών συνεπειών. «Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα για το ενεργειακό, μέσω ενός ταμείου που θα χρηματοδοτηθεί από τα Ταμείο Ρύπων» πρόσθεσε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top