ΥΠΕΞ: Σε εξέλιξη σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων υπό τον Δένδια 

Στο επίκεντρο η προστασία Ελλήνων πολιτών και ομογενών στην Ουκρανία

Υπουργείο Εξωτερικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η  σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων  του Υπουργείου Εξωτερικών υπό τον Υπουργό Νίκο Δένδια, στην οποία εξετάζεται η κατάσταση στην Ουκρανία αλλά και ο τρόπος προστασίας τόσο των περίπου 2.000 Ελλήνων πολιτών στη χώρα, όσο και της πολυάριθμης ελληνικής κοινότητας, που προσεγγίζει συνολικά τα 150.000 άτομα σε πληθυσμό στις περιοχές της Μαριούπολης  και της Οδησσού. 

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για την Ουκρανία - Επιστρέφει εκτάκτως ο Δένδιας

Να σημειωθεί ότι η σύσκεψη διεξάγεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο υπόγειο του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ σχετικά με ενδεχόμενο σχέδιο απεγκλωβισμού των  Ελλήνων από την Ουκρανία έχει διευκρινισθεί ότι δε θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες  για ευνόητους λόγους ασφάλειας.  

 

Σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νίκος Δένδιας αναφέρει πως οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία πέραν των άλλων σοβαρών συνεπειών τους, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αμάχων, όπως και της ελληνικής κοινότητας που ζει στη χώρα.

Σάλος από ανάρτηση Αρβανίτη: Να μην πάρουμε θέση για Ουκρανία - Ρωσία! 

Ο κ. Δένδιας τονίζει πως οι ελληνικές αρχές στην Ουκρανία (πρεσβεία Κιέβου, γενικά προξενεία Μαριούπολης, Οδησσού) βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους Έλληνες πολίτες και τους κατόχους Ειδικών Δελτίων Ταυτότητας Ομογενούς για να τους παρασχεθεί κάθε δυνατή αρωγή.

Δένδιας για Ουκρανία: Να προστατέψουμε τους Έλληνες και στις δύο πλευρές  

Nωρίτερα σήμερα κλήθηκε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλή Δεμίρη,  ο οποίος του εξέφρασε την αντίδραση όλων  των κρατών μελών της ΕΕ στην πολεμική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία.     

Ο Νικος Δενδιας κατόπιν αιτήματός τους, θα έχει επίσης επικοινωνία με τον Πρέσβη των ΗΠΑ  και συνάντηση με τους Πρέσβεις Ουκρανίας, Πολωνίας, Λιθουανίας, Εσθονίας και Λετονίας.  

Αύριο νωρίς το πρωί ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις και με τους Πρέσβεις της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο θα λάβει χώρα αύριο στις 16.00 (ώρα Ελλάδας).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top