Ανδρουλάκης: Η παράταξη επέστρεψε – Τι απαντά για τις «ίσες αποστάσες»

«Δεν αξίζει στον λαό το θέατρο του παραλόγου Μητσοτάκη- Τσίπρα»

«Τα μεγάλα κοινωνικά αδιέξοδα είναι μπροστά μας και μπορεί να τα λύσει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο Action24.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε πως η παράταξη επέστρεψε δυναμικά, ενώ απάντησε και στην κριτική που δέχεται, περί πολιτικής ίσως αποστάσεων.

«Μας κατηγορούν περί ίσων αποστάσεων. Εμείς πολιτευόμαστε αξιακά, με θέσεις. Δεν θέλουν αποστάσεις από εμάς, μας θέλουν δεκανίκι τους, και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Τελείωσε αυτό. Η παράταξη επέστρεψε δυναμικά, βλέπουμε αυτήν την πολεμική εναντίον μας, η οποία θα κριθεί στις εκλογές. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι η παράταξή μας θα πάρει κάλο ποσοστό γιατί κουράστηκε ο κόσμος από τον τοξικό δικομματισμό ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Ανδρουλάκης: Ναι σε Rafale – Belharra αλλά χωρίς τα λάθη του παρελθόντος  

«Δεν αξίζει στο λαό το θέατρο του παραλόγου Μητσοτάκη - Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για επιτελικό κράτος και πάει από αποτυχία σε αποτυχία, όπως με την κακοκαιρία. Πάντα εν τω μεταξύ θέλει να συγκρίνεται με την καταστροφή του κ. Τσίπρα», πρόσθεσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που παίρνει σχετικά με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο γιος, το σύμφωνο συμβίωσης και οι «αδυναμίες» του

«Έχει επιδοτήσει κυρίως τους παρόχους ενέργειας, όχι τα νοικοκυριά και πρότεινε πως χρειάζεται ένα πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής», είπε.

Αναφερόμενος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, τόνισε πως η χώρα «έχει συμφέρον να πρωταγωνιστήσει στο πεδίο της κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της Ευρώπης. Χρειάζονται ισχυρές πρωτοβουλίες εντός της Ε.Ε. και όχι μίζερες προσεγγίσεις».

Παράλληλα, επανέφερε την πρόταση για ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

«Πουλώντας κάποια ευρωπαϊκά κράτη όπλα στην Τουρκία, στην ουσία ενδυναμώνουν τις διεκδικήσεις της. Πρέπει όλοι να πιέσουμε, χτίζοντας συμμαχίες με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, για μια καθαρή απόφαση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενάντια σε μια χώρα-ταραξία», είπε ο Ν. Ανδρουλάκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top