Σύνοδος ΕΕ: Ύστατη προσπάθεια αποφυγής της σύρραξης στην Ουκρανία  

Η συμμετοχή του Μητσοτάκη στη κλειστή συνάντηση της ΕΕ στις Βρυξέλλες   

Με τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν όλο και πιο δυνατά στην Ουκρανία, η διπλωματία επιχειρεί, ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής, να πετύχει την αποκλιμάκωση της έντασης. ΗΠΑ και Ρωσία επιδίδονται σε ένα οριακό μπρα ντε φερ, με την Ευρώπη σε ρόλο μεσολαβητή, όπως έδειξε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Παναγιωτόπουλος στο ΝΑΤΟ: Κύριο μέλημα η προστασία των Ελλήνων Oυκρανίας   

Αμερικανοί και Ρώσοι, διασταυρώνουν τα πυρά τους και ανταλλάσσουν προειδοποιητικές βολές. «Δεν είμαι εδώ για να ξεκινήσω έναν πόλεμο, αλλά για να τον αποτρέψω» δήλωσε ο  ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.         

«Η τακτική των Αμερικανών να ασκούν τον εξωτερικό έλεγχο και να κατηγορούν για όσα συμβαίνουν τη Ρωσία δεν θα είναι επιτυχής. Γνωρίζουμε αυτή την τακτική και τη στρατηγική» τόνισε από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ.  

Διευθυντής Eurasia στο Star: Δεν υπάρχει ουσιαστική αποκλιμάκωση από Ρωσία

Κλειστή συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες ενημερώθηκαν από τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν και τον Γερμανό Καγκελάριο Σολτς για τις τελευταίες εξελίξεις, σε κλειστή άτυπη συνάντηση. 

«Επανεπιβεβαιώσαμε, για μία ακόμα φορά, την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Την ίδια στιγμή, θέλουμε να κρατήσουμε όλους τους διπλωματικούς διαύλους ανοιχτούς. Ελπίζουμε για το καλύτερο αλλά προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη. 

Μητσοτάκης για Ουκρανία: Προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο

Σολτς: Κυρώσεις στη Ρωσία, αν επιτεθεί στην Ουκρανία

«Σε περίπτωση που υπάρξει ένοπλη επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, τότε αυτό θα έχει συνέπειες και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε με κυρώσεις» τόνισε ο Καγκελάριος της Γερμανίας.    

Όλοι οι παίκτες πάντωςς  κάνουν κινήσεις στη σκακιέρα. Ο Τζο Μπάιντεν βγαίνει επιθετικά, προαναγγέλλει μια ρωσική επίθεση, σε μια προσπάθεια να την «κάψει», αλλά θεωρεί ότι η Ρωσία στήνει σκηνικό πολέμου. Ο γνώστης των ισορροπιών Βλαντιμίρ Πούτιν διατηρεί στρατεύματα ως μηχανισμό πίεσης και περιμένει μια λάθος κίνηση, καρφώνοντας τους Αμερικανούς ως υποστηρικτές των Ουκρανών. Η Ευρώπη, τέλος, μέσω των Μακρόν και Σολτς επιδιώκει να αποτρέψει οδυνηρές για την ίδια συνέπειες δια της διπλωματικής οδού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top