Κορωνοϊός: Σχέδιο για Μάρτιο χωρίς μέτρα και κανονικό Πάσχα

Γιατί τα μέτρα για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις θα είναι τα τελευταία

Σχέδιο επιστροφής στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε προ ημερών ο Θάνος Πλεύρης, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Ο τελικός ορίζοντας για την άρση των μέτρων για τους εμβολιασμένους είναι το Πάσχα, ωστόσο εκτιμάται ότι εάν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση της διασποράς του κορωνοϊού, τα μέτρα θα φύγουν από τον Μάρτιο.

Βάσει του σχεδιασμού με την υφιστάμενη πορεία της πανδημίας, το πιθανότερο είναι τον επόμενο μήνα να μην υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο, πλην της χρήσης μάσκας, η οποία θα είναι και το τελευταίο, σε βάθος χρόνου, μέτρο που θα αρθεί.

Σε δύο δόσεις ετοιμάζει την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό η κυβέρνηση

Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, ήταν και η τοποθέτηση της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη. «Πάμε για σταδιακή άρση των μέτρων», είπε στον Σκάι, προσθέτοντας ότι ο Μάρτιος θεωρείται «ορόσημο» για το τι μέλλει γενέσθαι με τους περιορισμούς.

Ήδη, η κυβέρνηση – μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων –προχώρησε στην άρση του περιορισμού των ατόμων στην εστίαση, χωρίς όμως ακόμη να δώσει «πράσινο» φως και για όρθιους στη διασκέδαση.

Απόκριες: «Όχι» στις παρελάσεις, «ίσως» για καρναβαλικές εκδηλώσεις

Η χωρητικότητα στα γήπεδα επίσης, όπως όλα δείχνουν θα περιμένει λίγο ακόμη, με στόχο στις αρχές Μαρτίου να μην υπάρχει κανένας περιορισμός και να επανέλθει σε πλήρεις ρυθμούς η οικονομία.

Κορωνοϊός: Η ημερομηνία-ορόσημο για την άρση των μέτρων

Άλλωστε, ήταν ξεκάθαρος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού επιμελητηρίου: «Περνάμε πια, παρά τις δυσκολίες που ακόμα αντιμετωπίζουμε, σε μία επόμενη φάση όπου την πανδημία πια θα τη διαχειριζόμαστε χωρίς ουσιαστικούς περιορισμούς στην οικονομική και στην κοινωνική ζωή».

Έτσι, πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανόν πως η απαγόρευση και φέτος των καρναβαλικών εκδηλώσεων, την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, θα είναι το τελευταίο μέτρο της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Με ανοικτή οικονομία και χωρίς περιορισμούς (οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίσουν να μην μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους), φαίνεται πως το φετινό Πάσχα θα είναι το πρώτο «κανονικό» Πάσχα, μετά από δύο χρόνια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top