Η επιστολή παραίτησης Λιβανού: Τι λέει στον Μητσοτάκη

Ο διάλογος - «φωτιά» με τον Πέτρο Δούκα που οδήγησε στην παραίτηση

«Η πορεία μου και οι αξίες μου απέχουν πολύ από το περιεχόμενο του διαλόγου με τον δήμαρχο Σπάρτης», αναφέρει ο Σπήλιος Λιβανός στην επιστολή παραίτησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη δημοσιοποίηση του διαλόγου με τον Πέτρο Δούκα για τις φωτιές στην Ηλεία το 2007.

Ο κ. Λιβανός σημειώνει πως ήταν εμφανής η ειρωνική του διάθεση στην «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζει, τοποθέτηση του Πέτρου Δούκα.

Δούκας: «Ήταν ατυχές σχήμα λόγου» - Η συγγνώμη στον Λιβανό

Αφού θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη, η οποία και έγινε, χθες Δευτέρα, αμέσως δεκτή, ο κ. Λιβανός δηλώνει βέβαιος ότι το έργο για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με επιτυχία.

Η επιστολή παραίτησης του Σπήλιου Λιβανού στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική και ο αξιακός μου κώδικας απέχουν πολύ από το περιεχόμενο διαλόγου με τον Δήμαρχο Σπάρτης, το οποίο κατεγράφη εν αγνοία μου και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα.

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποπέμψει και τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μητσοτάκης!

Παρά την εμφανώς ειρωνική μου διάθεση απέναντι στην απαράδεκτη και κυνική τοποθέτησή του, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω παρερμηνεία η οποία θα μπορούσε να πλήξει τις αρχές της μεγάλης και φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θέση την οποία επί 13 μήνες υπηρέτησα άοκνα, με απόλυτο γνώμονα τη στήριξη και τον εκσυχρονισμό της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης και ιδιαίτερα την τοποθέτηση του Έλληνα αγρότη στη θέση που του αξίζει. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το έργο θα συνεχιστεί από την κυβέρνησή μας με επιτυχία, προς όφελος της πατρίδας μας.

Με εκτίμηση,

Σπήλιος Λιβανός»

Ο διάλογος - «φωτιά» με τον Πέτρο Δούκα που οδήγησε στην παραίτηση

Δούκας: Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε...

Άγνωστος: Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά...

«Πέφτουν κεφάλια» στη ΝΔ: Διαγράφηκε ο Πέτρος Δούκας   

Δούκας: Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι.

Λιβανός: Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί. Και υπολειπόμεθα ότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία. Τι να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία;

Δούκας: Με δύο πράγματα κερδίσαμε τότε τις εκλογές. Πρώτον, με αυτό και δεύτερο, όταν ανακοινώσαμε τη μείωση του φόρου κληρονομιάς στο 0,5%. Αλλιώς θα τρώγαμε πολύ ξύλο…
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top