Κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων Ξεκίνησε ο α΄ κύκλος  

Κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη ή απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων 

Μάκης Βορίδης Βουλή

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, ο Υπουργός Μάκης Βορίδης «στο πλαίσιο βελτίωσης και εξορθολογισμού της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης έθεσε, για πρώτη φορά, σε πλήρη εφαρμογή τον ετήσιο κύκλο στελέχωσης».

Υπουργικό Συμβούλιο: Παρουσιάσθηκε το Νομοσχέδιο για Αξιολόγηση στο Δημόσιο

Ο ετήσιος κύκλος στελέχωσης περιλαμβάνει δύο κύκλους κινητικότητας (Ιανουάριος – Μάιος και Οκτώβριος – Δεκέμβριος) σε συνάρτηση με τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων που πραγματοποιείται από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο κάθε έτους.

Μπόνους έως 1.400 ευρώ για 6.000 δημοσίους υπαλλήλους

«Με την ολοκλήρωση του δευτέρου κύκλου κινητικότητας για το έτος 2021 εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ολοκληρωμένα και στο ακέραιο ο Ετήσιος Κύκλος Στελέχωσης, διορθώνοντας πράξεις και παραλείψεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία πλήθους υπηρεσιών του Δημοσίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κατάργηση από μέρους του κ. Βορίδη εκατοντάδων παρεκκλίσεων που είχε προσθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα κινητικότητας, εξαιρώντας δημόσιους υπαλλήλους και υπηρεσίες από τη διαδικασία, ακυρώνοντας ουσιαστικά την εφαρμογή του και καθιστώντας το ανεξέλεγκτο. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν να δημιουργηθούν υπερστελεχωμένες υπηρεσίες σε βάρος άλλων υπηρεσιών που κατέστησαν υποστελεχωμένες» υποστηρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Βορίδης: 3 μέρες πρόσθετη άδεια για δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά με COVID

Παράλληλα, αναφέρει ότι  ενεργοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος κινητικότητας για το έτος 2022 ο οποίος σηματοδοτεί την έναρξη εφαρμογής του ετήσιου Κύκλου στελέχωσης για το τρέχον έτος. 

Στο στάδιο αυτό, οι φορείς, κατόπιν αξιολόγησης των αναγκών τους καλούνται να υποβάλουν τα αιτήματά τους τόσο για την κάλυψη κενών θέσεων του φορέα τους με μετάταξη όσο και για την προσωρινή κάλυψη αναγκών με απόσπαση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top