Ελλάδα και σύμμαχοι «καίνε» το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η ΕΕ εγκρίνει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ 

Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (1/2/2022) για τις εξελίξεις στη Λιβύη και στα εθνικά μας θέματα  

Ο Ερντογάν στρέφεται για οικονομική και διπλωματική στήριξη στους δικούς μας συμμάχους: Ισραήλ και Αίγυπτο. «Τρώει», όμως, «πόρτα» και τα βάζει με τη Δύση. Ακόμα και οι Λίβυοι άρχισαν να του γυρνούν την πλάτη, όπως αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Έλληνας επιτετραμμένος.  

«Δε βασιζόμαστε στους δήθεν συμμάχους μας για αυτό και είμαστε ισχυροί. Προσπάθησαν να μας γονατίσουν με διπλωματικές μαχαιριές με χατζάρες», δήλωσε ο Ερντογάν, που  βλέπει τους συμμάχους μας να του... καίνε το «χαρτί»  του ανυπόστατου τουρκολιβυκού μνημονίου, καθώς η Ευρωπαική Επιτροπή εγκρίνει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, που αναγνωρίζει την ΑΟΖ Ελλάδος-Αιγύπτου. 

Ο Ερντογάν αντιδρά, στέλνοντας νέους μισθοφόρους στη Λιβύη.  Οι Λίβυοι αξιωματούχοι, όμως, στηρίζουν τις θέσεις της Ελλάδας. 

Έλληνας επιτετραμμένος στη Λιβύη: Οι Λίβυοι  θεωρούν άκυρο το τουρκολιβυκό  μνημόνιο 

O Ιωάννης Σταματέκος,  επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη, δήλωσε στο Star: «O αναπληρωτής πρωθυπουργός μας εξέφρασε με μεγάλη σαφήνεια οτι το τουρκολιβυκό μνημόνιο θεωρείται άκυρο για τη λιβυκή πλευρά». 

Αυστηρό μήνυμα Δένδια: Προστατεύουμε την κυριαρχία μας - απαντάμε στις προκλήσεις 

Για όλες τις διπλωματικές μας κινήσεις, ενημέρωσε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας τους εκπροσώπους των κομμάτων. «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα από κάθε εξωτερική απειλή και θα συνεχίσει να απαντά σε όλες τις προκλήσεις» τόνισε ο κ. Δένδιας. 

Νίκος Δένδιας: Έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

Νέος αρχηγός ΓΕΑ: Μόνο η ισχύς των όπλων λειτουργεί ως αποτροπή 

Από το Τατόι, ο νέος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς,  έδειξε τα «δόντια» του με το «καλημέρα». «Μόνο η ισχύς των όπλων μπορεί να λειτουργήσει ως αποτροπή και φραγή σε αλυτρωτικές και αναθεωρητικές βλέψεις» διαμήνυσε.  

«Το έργο που έχει παραχθεί είναι σημαντικό, αναβαθμίζει τις δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας» δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top