Αττική Οδός: Πότε θα αποζημιωθούν οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν 

Η έκδοση του πορίσματος και οι εκτιμήσεις για το πρόστιμο από την Πολιτεία

Σε λιγότερο από 20 ημέρες θα είναι έτοιμο το πόρισμα για τη διερεύνηση των ευθυνών από το κλείσιμο της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό, κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα». Τις πληροφορίες για το ποιο θα είναι το ύψος του προστίμου, αλλά και πότε θα αποζημιωθούν οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Ράνια Τραγόμαλλου.

 «Ψίχουλα» από τον ΔΕΔΔΗΕ για αποζημιώσεις σε όσους κόπηκε το ρεύμα! 

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα η δημοσιογράφος του Star, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που εγκλωβίστηκαν  στην Αττική Οδό. Δεν αποκλείεται μάλιστα μέσα στην  εβδομάδα, να δούμε τις πρώτες αποζημιώσεις. 

Αττική οδός: Τι αποζημίωση μπορούν να διεκδικήσουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί

Πρώτα στη λίστα είναι τα οχήματα που απεγκλώβισαν για να ανοίξει ο δρόμος και έχουν ήδη καταγραφεί οι πινακίδες τους,  αλλά και όσα πέρασαν από τα διόδια με πομποδέκτη, οπότε η εταιρία εύκολα μπορεί να κάνει τις διασταυρώσεις στοιχείων.  Ο αριθμός τους υπολογίζεται στα 2000 οχήματα. 

Ακολουθούν οι αποζημιώσεις όσων έχουν αποδείξεις από τα διόδια, ενώ  μεγαλύτερη θα είναι η  καθυστέρηση για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που πέρασαν τα διόδια ενώ είχαν ανοίξει οι μπάρες. Την πιστοποίηση σε αυτή την περίπτωση θα κάνουν οι κάμερες ασφαλείας. Οι αποζημιώσεις θα δοθούν ανά  όχημα.

Αττική Οδός: Την επόμενη εβδομάδα η φόρμουλα για τις αποζημιώσεις

 

Οι πληροφορίες για το πόρισμα για τις ευθύνες της Αττικής Οδού   

Από χθες συνεδριάζει η Επιτροπή Διερεύνησης για να εκδώσει το πόρισμα για τις ευθύνες της εταιρίας. Οι πληροφορίες του Star  λένε ότι θα είναι έτοιμο  τις επόμενες 15 ημέρες. 

Σύμφωνα και με το άρθρο 65 του νόμου 4663/ 2020 επιβάλλονται  κυρώσεις  εάν σταμάτησε η κυκλοφορία για περισσότερο από μια ώρα,  ενώ σύμφωνα και με τη σύμβαση ο ανάδοχος  είναι υποχρεωμένος να ανταποκρίνεται  σε έκτακτες ή και επείγουσες καταστάσεις.

Το  ύψος του προστίμου  ξεκινά από τα 5. 000 ευρώ και φθάνει το 1 εκατ. ευρώ. 



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top