Βαρουφάκης: «Χρέος και καταστροφές για τους πολλούς, υπερκέρδη για λίγους»

Βελόπουλος: «Η κυβέρνηση είναι ανεπαρκής απέναντι στις περιστάσεις»

«Είμαστε εδώ για να ξεσκεπάσουμε τη μεγάλη αλήθεια», είπε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης  στην τρίτη μέρα συζήτησης για την πρόταση μομφής. Κατήγγειλε ότι κρατικοδίαιτοι εισοδηματίες είναι εκείνοι που κινούν τα νήματα, φαινόμενο που , όπως τόνισε, ισοδυναμεί με «κατάλυση πολιτεύματος», και πρόσθεσε ότι «πίσω από τη λογική του χάους και της προγραμματισμένης ανικανότητας, κρύβονται τα εκατομμύρια που μοιράζονται στους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες».

«Το ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ για να θυμίζουμε εν μέσω πανδημίας, χιονιά και φτώχειας των πολλών, ότι κάθε δίκτυο, υπηρεσία ή αγαθό κοινής ωφέλειας που ιδιωτικοποιείται, υπονομεύεται! Κάθε νέο κονδύλι που έρχεται, κυρίως υπό την μορφή νέου χρέους στην τρόικα, πλουτίζει τους ολιγάρχες εις βάρος της πλειοψηφίας. Αυτά καταψηφίζουμε απόψε!», είναι το νόημα που έδωσε στην αποψινή ψήφο του ΜέΡΑ25, ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Το δήθεν επιτελικό κράτος της «Μητσοτάκης ΑΕ» πρέπει να πέσει, επειδή το επιτελείο του είναι οι ολιγάρχες, γιατί στα υπουργεία και στο Μαξίμου κατοικοεδρεύουν οι ορντινάντσες τους».

Βελόπουλος: Η κυβέρνηση είναι ανεπαρκής απέναντι στις περιστάσεις

Πολιτικαντισμούς με στημένες κόντρες και στημένα επιχειρήματα με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων χαρακτήρισε τη συζήτηση στη Βουλή μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση σχετικά με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Είστε η κυβέρνηση των λαθών. Είστε ανεπαρκείς απέναντι στις περιστάσεις» είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε.
«Είστε η χειρότερη κυβέρνηση. Στην πανδημία η Ελλάδα είναι στην πρώτη τριάδα στην Ε.Ε., σε θανάτους.

Στην ενέργεια στην ακρίβεια πρώτοι, δεύτεροι στις τιμές χονδρικής στην ενέργεια, στο χρέος πρώτοι, στα ελλείμματα στο πραγματικό εισόδημα, ακραία καιρικά φαινόμενα, ακραία ανικανότητα.

Λέτε ότι δεν έχετε αντίπαλο. Έχετε αντίπαλο και αυτή είναι η Ελληνική Λύση. Θα είμαστε ο μοναδικός σας αντίπαλος με προτάσεις και επιχειρήματα όχι με λαϊκισμό», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top