Κατέβασε «ρολά» το Δημόσιο στις 12 – Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών

Λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και της δυσκολίας μετακινήσεων

Χιόνια

Να αποχωρήσουν από την εργασία τους καλούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και τις δυσκολίες στις μετακινήσεις.

«Με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, καλούνται οι επικεφαλής εκάστης δημόσιας υπηρεσίας για την αποδέσμευση του προσωπικού τους στις 12.00 μ.μ. το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου», αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Κακοκαιρία: Τι ισχύει για εργαζόμενους που δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους

Εξυπακούεται ότι η πρόωρη αποχώρηση επιτρέπεται για εκείνους τους υπαλλήλους, τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναφέρεται στην εγκύκλιο.

«Ως εκ τούτου με ευθύνη του επικεφαλής κάθε δημόσιας υπηρεσίας, θα επιτραπεί η πρόωρη αποχώρηση εκείνων των υπαλλήλων, τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των συνεπειών της τρέχουσας κακοκαιρίας και αντιστοίχως θα συντονιστούν και θα εξασφαλιστεί η στελέχωση εκείνων των υπηρεσιών του φορέα τους, οι αρμοδιότητες των οποίων συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις έκτακτες καιρικές συνθήκες», καταλήγει η εγκύκλιος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top