Κορωνοϊός: 30 εκατομμύρια τον μήνα θα πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι άνω των 60

Βορίδης: Ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Στα 30 εκατομμύρια τον μήνα φτάνει το κόστος για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και επιβαρύνονται με το πρόστιμο των 100 ευρώ τον μήνα.

Όπως τόνισε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Σκάι, έχουν μείνει περίπου 300.000 ανεμβολίαστοι σε αυτό το ηλικιακό φάσμα, παρά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο υπουργός Εσωτερικών, πάντως, σημείωσε ότι οι άνω των 60 ετών στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστοί σε ποσοστό 90% και εκτίμησε ότι η συνέχιση του μέτρου θα πειστούν να εμβολιαστούν.

Μέχρι πότε ισχύει το πρόστιμο των 100 ευρώ για ανεμβολίαστους άνω των 60

Σχετικά με το μέχρι πότε θα ισχύσει το πρόστιμο των 100 ευρώ, ο κ. Βορίδης είπε «μέχρι το τέλος της πανδημίας».

Εξάλλου, ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να απολύονται οι υγειονομικοί, που δεν έχουν εμβολιαστεί, μετά τις 31 Μαρτίου.

«Η συζήτηση είναι ότι μπορεί να τεθεί ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για τη συνέχιση παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Κι επειδή έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το αν επιτρέπεται, η απάντηση είναι ότι φυσικά και επιτρέπεται. Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι λείπουν από έναν μεγάλο αγώνα που δίνει το ΕΣΥ και παρόλα αυτά το σύστημα έχει λειτουργήσει. Σε μια κρίσιμη στιγμή κάποιοι για τις δικές τους προτεραιότητες επέλεξαν να απέχουν και κάποιοι άλλοι κάλυψαν αυτό το κενό», δήλωσε. 

Συνεχίζοντας, είπε: «Δε θα τεθεί θέμα απολύσεων. Θα τεθεί υποχρέωση υγειονομική για να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top