Εξελέγη για πρώτη φορά η Εύα Καϊλή αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής 

Στον β΄ γύρο θα κριθεί αν θα εκλεγεί και  ο Παπαδημούλης    

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την εκλογη της Εύας Καϊλή ως αντιπροέδρου της Βουλής και τα νέα πρόσωπα που επέλεξε ο Ν. Ανδρουλάκης στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ   
 

Εξελέγη για πρώτη φορά η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες Μαρία Ψαρά.    

Συγκεντρώνοντας 454 ψήφους, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής εξασφάλισε την εκλογή της από τον Α’ γύρο, στην πέμπτη θέση, από τους εννέα ευρωβουλευτές. Με την διεξαγωγή του Β’ γύρου, οι Αντιπρόεδροι που αναμένεται να εκλεγούν, θα φτάσουν τους 14.  

«Για πρώτη φορά από το 2014 το Κίνημά μας θα έχει Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα!» συνεχάρη με ανάρτησή του στο twittter την ευρωβουλευτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.     

Φαβορί για αντιπρόεδρος Ευρωβουλής η Καϊλή  - Υποψήφιος και ο Παπαδημούλης

Η κυρία Καϊλή εξελέγη με τις ψήφους και ευρωβουλευτών  του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εκτός από τις ψήφους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο οποίο ανήκει.  

Εύα Καϊλή: Μιλά για τη ζωή της στις Βρυξέλλες και τον ρόλο της ως μητέρα    

Για τον  ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο μέχρι τώρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη θα κριθεί στον β' γύρο το αν θα καταφέρει να επανεκλεγεί και αν τελικά απέσπασε τη στήριξη και της ομάδας των Φιλελεύθερων.

Η Ρομπέρτα Μετσόλα νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

Αν τελικά εκλεγεί ο κ. Παπαδημούλης θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουν εκλεγεί δύο Έλληνες ευρωβουλευτές αντιπρόεδροι της Ευρωβουλής στην ίδια κοινοβουλευτική περίοδο.      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top