Έρχονται τα Rafale: Στην Τανάγρα Χαρδαλιάς και αρχηγός ΓΕΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τα νέα μαχητικά αεροσκάφη          

Το video του δελτίου ειδήσεων του Star για την προμήθεια από την Ελλάδα των φρεγατών Μπελαρά και των μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ   

Σε εντατικό ρυθμό διεξάγονται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες στην Τανάγρα για την υποδοχή των νέων μαχητικών αεροσκαφών Rafale τα οποία προμηθεύεται η χώρα μας από τη Γαλλία και θα προσγειωθούν στην αεροπορική βάση σε λίγες ημέρες.    

Χαρδαλιάς Πολεμική Αεροπορία Τανάγρα

Ο Υφυπουργός Άμυνας Ν. Χαρδαλιάς με γυναίκες και άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα 

Παναγιωτόπουλος: Στην Τανάγρα σε λίγες μέρες τα πρώτα έξι Rafale            

Για τον λόγο αυτό ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο  Γεώργιο Μπλιούμη, μετέβη σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Χαρδαλιάς: Ετοιμοπόλεμα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο  κ. Χαρδαλιάς αρχικά επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Στέφανος Αμπουλέρης. Ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή, και τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές της, καθώς και για τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί για την άφιξη των αεροσκαφών Rafale F3R, στις 19 Ιανουαρίου 2022. Επίσης, επισκέφθηκε το υπόστεγο των αεροσκαφών ετοιμότητας (READINESS) MIRAGE 2000-5, όπου συνομίλησε με ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, ενώ είχε την ευκαιρία να δει τους νέους χώρους εργασίας των Rafale F3R.

Aπόλυτη θωράκιση στην Αν. Μεσόγειο με Rafale και Belharra

Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΒ κ. Ιωάννης Κούτρας και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτριος Παπακώστας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, περιηγήθηκε στους χώρους συντήρησης των ιπτάμενων μέσων της ΠΑ, όπου και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών των τρεχουσών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης εξέφρασε τα θετικά σχόλιά του για την προσπάθεια της ΕΑΒ, ενώ τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της στην υποστήριξη των προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Τέλος, επισκέφθηκε την Υπηρεσία Πολεμικής Αεροπορίας Ελέγχου Αεροπορικής Βιομηχανίας, που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (ΜΑ) Παναγιώτης Καλότυχος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top