Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Πάνω από 12% το ΚΙΝΑΛ

Καταλληλότερος πρωθυπουργός με 46% ο Κυριάκος Μητσοτάκης

παραβάν

Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπησης της Interview για λογαριασμό της Politic.

Σύμφωνα με αυτή, η ΝΔ εξακολουθεί να είναι στην πρώτη θέση με 33,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,3%.

Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει στο 12,3%, το ΚΚΕ στο 4,6%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% και το ΜέΡΑ25 στο 3,2%.

Δημοσκόπηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (46%) εξακολουθεί να υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα (25%) στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός με σχεδόν διπλάσια διαφορά.

Μάλιστα ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα της δημοσκόπησης σχετικά με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για προκήρυξη εκλογών. Το 57,4% διαφωνεί ενώ το 35,7% συντάσσεται με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοφιλία των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι έχουμε εισέλθει στον τρίτο χρόνο διακυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με το 47,9% να δηλώνει πως «έχει (μάλλον) θετική άποψη» για τον πρωθυπουργό. Στη δεύτερη θέση είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον οποίο το 42,9% έχει θετική άποψη.

Δημοσκόπηση

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας (28,4%), ο οποίος βλέπει μια αύξηση στο ποσοστό του σε σύγκριση με το 23% της προηγούμενης δημοσκόπησης. Έπεται ο Δ. Κουτσούμπας (27,7), ο Κ. Βελόπουλος (14,9%) και ο Γ. Βαρουφάκης (13,1%).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top