Δένδιας στο ΝΑΤΟ: Να καταδικάζεται κάθε ενέργεια κατά εδαφικής ακεραιότητας

Συναντήθηκε και με τον ΑΓΕΕΘΑ Φλώρο στο Πεντάγωνο  

Νίκος Δένδιας τηλεδιάσκεψη ΝΑΤΟ

Στην έκτακτη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ για την κρίση στην Ουκρανία, μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχε από το Πεντάγωνο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δίνοντας  έμφαση στην διατήρηση διαύλων επικοινωνίας της Συμμαχίας με τη Ρωσία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.  

Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ στις προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας

Στην παρέμβασή του ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τον διάλογο του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, στο πλαίσιο της διττής προσέγγισης και στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα καλωσορίζει την σύγκληση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας την επόμενη εβδομάδα. 

Πρόσθεσε ότι για την επίτευξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, χρειάζεται αποκλιμάκωση και ότι ο διάλογος αυτός, προκειμένου να φέρει απτά αποτελέσματα, θα χρειαστεί χρόνο. 

Η απάντηση Πούτιν ενώπιον Μητσοτάκη για το αν θα επιτεθεί στην Ουκρανία 

Σύμφωνα επίσης με τις διπλωματικές πηγές, ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι στον διάλογο αυτό θα πρέπει να τονιστούν εξ'αρχής οι θέσεις μας, οι οποίες βασίζονται στις κοινές αρχές και στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. 

Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Δε δεχόμαστε τετελεσμένα και απειλές

Βασική αρχή αποτελεί η καταδίκη οποιασδήποτε παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, μια αρχή την οποία οφείλουν να σέβονται οι Νατοϊκοί σύμμαχοι σε όλες τις περιπτώσεις, καθώς και οι χώρες με εταιρική σχέση με το ΝΑΤΟ και ειδικά η Ουκρανία που ζητά διεθνή αλληλεγγύη. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης ότι ο ΟΑΣΕ θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην μείωση της έντασης και στον έλεγχο των εξοπλισμών.

Συνάντηση και με τον ΑΓΓΕΘΑ Κ. Φλώρο στο Πεντάγωνο  

Μετά την τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον  Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο, ο οποίος του δώρισε ξιφολόγχη αραβίδας του Ελληνικού Στρατού. 

Νίκος Δένδιας ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος με συμβολικό δώρο για τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια   

«Συνάντηση στο Πεντάγωνο, με τον ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Ανταλλάξαμε ευχές για το νέο έτος, ενώ ο ΑΓΕΕΘΑ μου δώρισε ξιφολόγχη αραβίδας Gras του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου» έγραψε ο κ. Δένδιας στην ανάρτησή του στο twitter.   


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top