Η απάντηση Πούτιν ενώπιον Μητσοτάκη για το αν θα επιτεθεί στην Ουκρανία 

Τι είπε μπροστά στον Έλληνα πρωθυπουργό για να το ακούσει ο... Μπάιντεν 

Στην ερώτηση ρωσικού ΜΜΕ, αν η Ρωσία έχει σχέδιο να επιτεθεί κατά της Ουκρανίας, απάντησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, με προφανή στόχο να ακούσουν οι… Αμερικανοί.      

Πούτιν σε Μητσοτάκη: Οι ελληνορωσικές σχέσεις δε χάνουν τον ρυθμό τους

«Είναι μία προκλητική ερώτηση . Η Ρωσία έχει μία φιλειρηνική πολιτική αλλά δικαιούται να διασφαλίσει την ασφάλειά της. Τα θέμα ασφαλείας τα συζητάμε με τους εταίρους μας, τους συνομιλητές μας, συμπεριλαμβανομένου του χθεσινού μου συνομιλητή, του προέδρου Μπάιντεν. Δε μπορεί να μη μας ανησυχεί η προοπτική της προσχώρησης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ γιατί ύστερα από αυτό θα ακολουθήσει η ανάπτυξη των βάσεων και στρατιωτικού δυναμικού εκεί» απάντησε αρχικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Μητσοτάκης σε Πούτιν: Να γίνουν στενότερες οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας
 

Ο Βλ. Πούτιν πρόσθεσε για το ίδιο θέμα: «Θα ήθελα αυτές τις θέσεις μου να τις συγκεκριμενοποιήσω. Ίσως είναι αρκετό να πω ότι βασιζόμαστε στο ότι οι ανησυχίες μας θα εισακουστούν αυτή τη φορά, αν και τις προηγούμενες δεκαετίες εμείς μιλούσαμε για τις ανησυχίες μας, παρόλα αυτά οι υποδομές του ΝΑΤΟ πλησίαζαν τα σύνορά μας, Τώρα βλέπουμε αντιπυραυλικά συστήματα να αναπτύσσονται στη Ρουμανία, το ίδιο θα συμβεί και στην Ουκρανία. Πώς να μην ανησυχούμε για αυτό;».  

Μπάιντεν - Πούτιν: Βαριές κυρώσεις αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πάντως ότι έγινε δεκτή η πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ στη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία τους, να γίνει μία επιτροπή που θα υποβάλλει τις προτάσεις της, αλλά πρόσθεσε ότι είναι νωρίς να ανακοινώσει τις προτάσεις της Ρωσίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top