Αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων: Τι θα κρίνει την απόφαση της κυβέρνησης

Σκέψεις για επιστροφή των μαθητών με εργαστηριακό τεστ

Αγωνία και ανησυχία επικρατεί για το άνοιγμα των σχολείων, στη σκιά της επέλασης της παραλλαγής Όμικρον. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο ήδη αποφασίστηκε να μην γίνουν οι πενθήμερες σχολικές εκδρομές. 

Νέα «έκρηξη» με 28.828 νέα κρούσματα - 60 νεκροί και 620 διασωληνωμένοι

«Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά  στις 10  Ιανουαρίου. Εάν οι ειδικοί υποδείξουν αλλαγή των πρωτοκόλλων, βεβαίως το Υπουργείο θα τα λάβει σοβαρά υπόψιν» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.  

Σύμφωνα  το  Υπουργείο Παιδείας τα στοιχεία για τα κρούσματα είναι καθησυχαστικά καθώς από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο έκλεισαν 200 τμήματα από τα 81.000 συνολικά στη χώρα. Επίσης, στο 80% των περιπτώσεων όπου εντοπίστηκε μαθητής με κρούσμα, δεν υπήρξε και δεύτερο.

Κορωνοϊός: 12.848 κρούσματα μόνο στην Αττική - 3.496 στη Θεσσαλονίκη

«Δε θέλω να είμαι απόλυτός ότι δεν μπορεί να ανοίξουν 2-3 μέρες μετά,  αλλά τώρα δεν έχουμε κάποια εισήγηση να μην ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου» δήλωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία αμέσως μετά τις γιορτές.    

Οικονόμου: Άνοιγμα σχολείων ίσως με αυστηρότερα μέτρα
 
 

Επιστροφή στα θρανία: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Τις επόμενες ημέρες θα επανεξεταστούν τα δεδομένα και δεν αποκλείεται τα παιδιά να επιστρέψουν στις αίθουσες με εργαστηριακό τεστ.  Η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει επίσης αν θα αλλάξει το πρωτόκολλο που κλείνει κάποιο τμήμα. Μέχρι σήμερα αυτό γίνεται εάν  ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων   αντιστοιχεί στο 50% συν ένα παιδί από το σύνολο των μαθητών στο τμήμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top