Υπουργός ΗΑΕ σε Μητσοτάκη - Δένδια: Μοναδική η σχέση με την Ελλάδα 

Δεν επηρεάζεται από την Τουρκία η στενή μας συνεργασία με τα Εμιράτα       

Δεύτερο πλήγμα δέχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την είδηση ότι ξεκινούν οι γεωτρήσεων στο θαλασσοτεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ:  

Ευχαριστήρια επιστολή του Πάπα Φραγκίσκου στον Νίκο Δένδια 

Ήρθε στην Αθήνα ο Εμιρατινός Υπουργός Βιομηχανίας, Sultan bin Ahmed Al Jaber, ο οποίος συνάντησε τον Νίκο Δένδια και μαζί συμφώνησαν ότι ο μοναδικός χαρακτήρας της σχέσης μας, που αποτυπώθηκε στην αμυντική μας συμφωνία, δεν επηρεάζεται από οικονομικές σχέσεις με τρίτες χώρες, δηλαδή από το “deal” Τουρκίας- ΗΑΕ, το οποίο ο Ερντογάν το βλέπει σαν «σανίδα σωτηρίας»  για τη ρημαγμένη του οικονομία.Μάλιστα σύμφωνα με διπλωματικές πηγές είναι μεγάλο το ενδιαφέρον των Εμιράτων για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Μητσoτάκης: Η συμπεριφορά της Τουρκίας αφορά την  ΕΕ στο σύνολό της 

Ο Ahmed Al Jaber συναντήθηκε στη συνέχεια και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας των διμερών σχέσεων και συζητήθηκαν οι προοπτικές επενδύσεων και επιχειρηματικής συνεργασίας. Επισημάνθηκε επίσης η κοινή επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξη των αμοιβαίως επωφελών εμπορικών σχέσεων, καθώς και η προσήλωση στη διατήρηση συνθηκών σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top