«Παράθυρο» για νέα μέτρα στις γιορτές από Μητσοτάκη ανοίγει η Όμικρον

«Αν χρειαστεί, θα αυξηθούν τα τεστ τα Χριστούγεννα»

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Παράθυρο» για νέα μέτρα υπό την πίεση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής.

Απαντώντας σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου για τα PCR τεστ και την ενδεχόμενη συζήτηση στη διάρκεια της Συνόδου για τα τεστ σε ευρωπαϊκό επίπεδο για όσους μετακινούνται μεταξύ κρατών, ο πρωθυπουργός είπε πως η απάντηση για τη μετάλλαξη Όμικρον είναι η επιτάχυνση του εμβολιασμού, αλλά ξεκαθάρισε πως εάν χρειαστεί, θα ληφθούν και νέα μέτρα, με αύξηση των τεστ κατά τη διάρκεια των εορτών.

Σύνοδος Κορυφής με επίκεντρο μετάλλαξη «Όμικρον» και ενεργειακή κρίση

«Αυτά που ξέρουμε είναι μάλλον ανησυχητικά. Η μόνη απάντηση στην Όμικρον είναι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών με την τρίτη δόση. Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα, που αφορά σε περισσότερα τεστ, θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, σημειώνοντας πως «αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και είναι επιβεβλημένο να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην τρίτη δόση. Οι επιστήμονες μας υποδεικνύουν ότι είναι σε αυτή την φάση είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση».

Κορωνοϊός: Κλείσιμο σχολείων και κέντρων διασκέδασης, προτείνει ο Παυλάκης

Παράλληλα, είπε πως πιθανόν να ληφθούν αποφάσεις και για επιπρόσθετο testing στα σύνορα της χώρας ενόψει των γιορτών.

Μετάλλαξη Όμικρον: Οι παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στην εξάπλωσή της

«Αν πρέπει να πάρουμε μέτρα για επιπρόσθετο testing, θα πρέπει να ισχύσουν μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων για να κερδίσουμε χρόνο και να εμβολιάσουμε όσους μπορούμε περισσότερους με τις ενισχυτικές δόσεις», ξεκαθάρισε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση των αυξήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο το Σάββατο, κατά την ομιλία του πριν την ψήφιση του κρατικού προύπολογισμού στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top