Καθησυχάζει ο Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει στον ορίζοντα αύξηση ορίων ηλικίας

Αύξηση ορίων ηλικίας κατά 2,8 χρόνια βλέπει ο ΟΟΣΑ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, όσον αφορά την έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία προβλέπει πως τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ελλάδα θα αυξηθούν έως 2,8 χρόνια μέχρι το 2050.

«Δεν υπάρχει στον ορίζοντα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συντάξεις: Πιέζει το ασφαλιστικό η γήρανση του πληθυσμού

«Όλες αυτές είναι θεωρητικές προσεγγίσεις για το τι θα γίνει το 2035 – 2050. Αυτό που ξέρουμε εμείς από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας είναι ότι προσπαθούμε να κλείσουμε με την εκκρεμότητα των συντάξεων και να προχωρήσουμε το νέο ταμείο για τους νέους ασφαλισμένους, γιατί αλλάζει το σύστημα με προσωπικούς κουμπαράδες», πρόσθεσε.

Όπως εξηγεί, «αντί να βάζουν τα λεφτά τους σε έναν κουβά και να πληρώνουν για τους σημερινούς συνταξιούχους, πληρώνουν για τον εαυτό τους σε έναν ατομικό κουμπαρά και θα μπορούν καθώς περνούν τα χρόνια να καθορίσουν και οι ίδιοι σε έναν βαθμό το ύψος της σύνταξής τους διαλέγοντας το αντίστοιχο συνταξιοδοτικό προφίλ».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε πως φέτος πάμε για ρεκόρ στην έκδοση συντάξεων.

«Βγήκαν 130.000 αποφάσεις το 2019, 161.000 το 2020, τώρα μέχρι τέλη Νοεμβρίου είχαμε πάνω από 200.000 αποφάσεις. Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι το 2019 θα έχουν κλείσει τις εκκρεμότητές τους μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και γενικότερα το θέμα με τις υπερημερίες στις εκκρεμείς συντάξεις θα έχει κλείσει μέχρι τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2022», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top