Πιστοποιητικό νόσησης: Στους 3 μήνες μειώνεται η διάρκειά του

Οι νοσούντες θα έχουν στη συνέχεια περιθώριο ενός μήνα για να εμβολιαστούν

Η τρίτη δόση φέρνει αλλαγές. Πόσο θα διαρκούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Την εισήγηση να μειωθεί η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες, από έξι που είναι σήμερα, κάνει η Επιτροπή των Ειδικών, η οποία συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με την εισήγηση, όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30 Οκτωβρίου 2021, θα λήξουν στις 31/1/22, ενώ από τη νέα χρόνια θα λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο.

Πλεύρης: «Αλλάζουν όλα με το πιστοποιητικό νόσησης»

Μετά την παρέλευση του 3μηνου, οι νοσούντες θα έχουν περιθώριο ενός μήνα για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊό και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για να κινούνται ελεύθερα.

Βάσει της εισήγησης, πάντα, σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν εντός του μήνας, τότε δε θα μπορούν να μπουν σε κανέναν κλειστό χώρο, καθώς θα ισχύει γι΄αυτούς ό,τι ισχύει και για τους ανεμβολίαστους.

Την τελική απόφαση θα την λάβει το υπουργείο Υγείας και θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Σημειώνεται πως, για να μπει ένα «φρένο» στα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης, που βασίζονταν σε ψεύτικα rapid test, η έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης θα γίνεται στο εξής μόνο με μοριακό έλεγχο (PCR).

Για ποιους θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού 7 μήνες και για ποιους 9

Πού έχουν πρόσβαση όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των τελευταίων μέτρων για τον περιορισμών της πανδημίας, μόνον οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης μπορούν να μπουν σε:

Εμβόλιο: Πόσο θα διαρκούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

-    εστίαση (κλειστοί χώροι)

-    κέντρα διασκέδασης

-    γυμναστήρια

-    θέατρα

-    κινηματογράφοι

-    μουσεία

-    εκθέσεις

-    συνέδρια

-    γήπεδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top