Επίσκεψη Πάπα στην Ελλάδα: Πότε έρχεται - ποιους θα συναντήσει    

Το πρόγραμμα της επίσκεψης σε Αθήνα και Λέσβο  

Πάπας Φραγκίσκος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Κύπρο, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από 4 έως 6 Δεκεμβρίου 2021.

Σε Ελλάδα και Κύπρο στις αρχές Δεκεμβρίου ο πάπας Φραγκίσκος

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει τον Πάπα το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στις 12.15 το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στις 12:45 η Πρόεδρος και ο Πάπας θα εκφωνήσουν ομιλίες. Τον Πάπα θα έχει υποδεχθεί προηγουμένως στη χώρα μας, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.   

O Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφτεί τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου η κυρία Σακελλαροπούλου θα συνοδεύσει τον Πάπα Φραγκίσκο στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθούν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Μαυροβούνι, παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

 

Την ίδια ημέρα και μετά την επιστροφή τους στην Αθήνα, στις 16.45, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στο Ιερό Συλλείτουργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, προεξάρχοντος του Πάπα Φραγκίσκου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top