Ξεκίνησαν οι πρώτες εγκρίσεις για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων

Γεωργαντάς: Περίπου 90.000 πολίτες εμβολιάζονται κάθε μέρα-Όχι σε νέα μέτρα

Με τους ρυθμούς του περασμένου Μαρτίου «τρέχουν» οι εμβολιασμοί, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι χθες άγγιξαν τους 90.000, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να «σωθούν» τα Χριστούγεννα

«Χθες ξεπεράσαμε τον αριθμό των 7 εκατ. πολιτών που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση και γύρω στα 6,4 εκατ. είναι οι πλήρως εμβολιασθέντες. Παράλληλα, γίνονται πολλοί εμβολιασμοί και της τρίτης δόσης κάθε ημέρα. Χθες συνολικά έγιναν 90.000 εμβολιασμοί στη χώρα. Φτάνουμε δηλαδή τις 100.000 την ημέρα, όπως ήταν τον Μάρτιο-Απρίλιο, που ήταν σε πλήρη εξέλιξη το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η κινητικότητα που υπάρχει μας κάνει αισιόδοξους.

Με την πρώτη δόση, αυτοί που έρχονται κι εμβολιάζονται περίπου 20.000 κάθε μέρα, αλλά και 60.000-70.000 που εμβολιάζονται με την αναμνηστική δόση. Αυτή τη στιγμή, το 75% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Επανάληψη της Δέλτα η Όμικρον- Περισσότερα κρούσματα και βαριές νοσήσεις

Δεν απαιτείται η λήψη μέτρων

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν απαιτείται η λήψη νέων μέτρων. «Η οικονομία και η αγορά είναι ανοιχτή και θα δούμε πως θα αποδώσουν τα υπάρχοντα μέτρα.  Δε χρειάζεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η μάσκα πρέπει να τηρείται, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός. 

Κόκκινος συναγερμός στον πλανήτη για τη μετάλλαξη Όμικρον

Ξεκίνησαν οι πρώτες εγκρίσεις για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων

Τέλος, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι πρώτες εγκρίσεις για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων, για τα οποία η υποβολή αιτήσεων στη σχετική πλατφόρμα άνοιξε την Πέμπτη το βράδυ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top