Μητσοτάκης: Τι είπε σε νέους στο Λονδίνο για εκλογές και brain drain  

Τι απάντησε ο Τζόνσον για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα  

Κάθε άλλο παρά τυπική ήταν η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο και η συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον. Ο Πρωθυπουργός επέμεινε στο αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ενώ σε συνάντηση που είχε με νέους, είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023. 

Τζόνσον σε Μητσοτάκη: Υπέροχο να σε καλωσορίζω στην επέτειο των 200 ετών

Ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση με νέους που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο, αναφέρθηκε στο brain drain και την επιστολική ψήφο, λέγοντάς τους ότι θα μπορούν να ψηφίσουν από εκεί στις επόμενες εκλογές, που όπως είπε, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. 

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2023, έχω δεσμευτεί γι’ αυτό και σκοπεύω να τηρήσω τον λόγο μου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Μητσοτάκης:  «Θα εργαστώ σκληρά μέχρι να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα»  

Όσα συζήτησαν οι κύριοι Μητσοτάκης-Τζόνσον για τα γλυπτά του Παρθενώνα, πίσω από τις κλειστές πόρτες της Downing Street, αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός στα χθεσινοβραδινά εγκαίνια αρχαιοελληνικής έκθεσης, στο Μουσείο Επιστημών.

K. Μητσοτάκης αρχαιοελληνική έκθεση Λονδίνο  .

Ο K. Μητσοτάκης στα εγκαίνια έκθεσης για την Αρχαία Ελλάδα στο Λονδίνο  

«Έθεσα το ζήτημα στον Πρωθυπουργό Τζόνσον και πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά έως την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης - Τζόνσον: Θα ζητήσει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Γλυπτά του Παρθενώνα: Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη -Τζόνσον  

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι κατανοεί τη δύναμη του αισθήματος του ελληνικού λαού, αλλά επανέλαβε τη μακροχρόνια θέση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι αυτό το ζήτημα είναι θέμα του Βρετανικού Μουσείου. 

To αίτημα που μετέφερε στις βαλίτσες του ο Έλληνας Πρωθυπουργός μονοπώλησε το ενδιαφέρον του Βρετανικού Τύπου, με πολλά πρωτοσέλιδα, όπως:   

Daily Telegraph: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι τα γλυπτά «εκλάπησαν» από την Αθήνα». 

Guardian: «Ο  Έλληνας πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η επανένωση των «κλεμμένων» γλυπτών δεν εναπόκειται στο Βρετανικό Μουσείο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top