Nα αποποινικοποιηθεί η ψυχαγωγική κάνναβη ζητά ο Παπανδρέου

Πρόταση να είμαστε όλοι μέτοχοι στο facebook από τον πρώην πρωθυπουργό

Στην πρότασή του να αποποινικοποιηθεί η ψυχαγωγική κάνναβη επανήλθε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Η κάνναβη θα έπρεπε να αποποινικοποιηθεί. Είναι τραγικό ότι όλα αυτά τα αφήνουμε στα χέρια μιας μαφίας και μιας παραοικονομίας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στον Alpha 98,9 FM.

«Κάναμε ένα σημαντικό βήμα με τη φαρμακευτική κάνναβη, διότι έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικές επιδράσεις σε διάφορες ασθένειες. Η ψυχαγωγική κάνναβη πρέπει να αποποινικοποιηθεί. Η χώρα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα από την παραγωγή και την πώληση, αλλά με έλεγχο», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε και μία πρωτοποριακή πρόταση, λέγοντας «γιατί να μην είμαστε όλοι μέτοχοι στο facebook;»

«Εμείς θέλουμε το μοντέλο αυτοδιαχείρισης των δεδομένων. Γιατί να μην είμαστε όλοι μέτοχοι στο Facebook; Εφόσον εγώ δίνω τα δεδομένα μου, γιατί να μην έχω ένα κομμάτι κέρδους από την επεξεργασία τους; Γιατί να μην κάνει η Ευρώπη μία πλατφόρμα των πολιτών;», είπε.

Για εκλογές σε Κίνημα Αλλαγής

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, που τον φέρνουν τρίτο, μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Opinion Poll: Φαβορί ο Λοβέρδος για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

«Εγώ δεν σχολιάζω #δημοσκοπήσεις, βλέπω τον ενθουσιασμό του κόσμου, σε τρείς εβδομάδες θα έχουμε αποτέλεσμα. Δεν δίνω ιδιαίτερα σημασία στα ευρήματα δημοσκοπήσεων, τα έχω ζήσει και παλαιότερα», σημείωσε.

Σχετικά με την επαναφορά του σήματος και του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, την οποία ο κ. Λοβέρδος είπε πως θα κάνει, εάν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, σημείωσε: «Στην ψυχή του κόσμου και στη δικιά μου ΠΑΣΟΚ είμαστε, δεν είναι μόνο τα σύμβολα ή το όνομα, είναι μία ολόκληρη πορεία. Αυτή την πορεία θέλει ο κόσμος. Θεωρώ ότι τα σύμβολα αυτά μας ανήκουν, είναι δικά μας, ας αφήσουμε όμως δημοκρατικά να συζητηθεί».

Ο… Τζίμι Χέντριξ και ο Κωνσταντίνος Αργυρός

Ο κ. Παπανδρέου εξέπληξε τους ακροατές με τις μουσικές επιλογές του.

Αρχικά, σε μουσική διάλειμμα στη μέση της συνέντευξης επέλεξε τη διασκευή του Τζίμι Χέντριξ στο «All Along The Watchtower», σε στίχους Μπομπ Ντίλαν, το οποίο έκανε τραγούδι στα ελληνικά ο Διονύσης Σαββόπουλος, με τίτλο «Ο παλιάτσος και ο ληστής».

«Είναι από τα αγαπημένα μου τραγούδια. Ο Χέντριξ ήταν δυστυχώς, ένας από τους πολλούς ροκάδες που φεύγουν από τη ζωή από τα ναρκωτικά», είπε.

Στο τελείωμα της εκπομπής επέλεξε το «Τελικά σε θέλω, τελικά μου λείπεις» του Κωνσταντίνου Αργυρού.

«Από τον Τζίμι Χέντριξ στον Κωνσταντίνο Αργυρό υπάρχει ένα εύρος» είπαν στον κ. Παπανδρέου οι δημοσιογράφοι. «Αυτό θέλουμε, να έχουμε ένα εύρος και ποικίλα ερεθίσματα και αγαπάμε και το ελληνικό τραγούδι», αποκρίθηκε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top