Νέος Ποινικός Κώδικας: Υπερψηφίστηκε από ΝΔ και Λοβέρδο 

Σύγχυση για την ψήφο του ΚΙΝΑΛ επειδή πατήθηκε… «λάθος κουμπί»!    

Βουλή ολομέλεια

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και άλλες επείγουσες διατάξεις», το οποίο αυστηροποιεί τις ποινές σε σοβαρά αδικήματα (όπως π.χ. για τους παιδεραστές).   

Aλλαγές στον Ποινικό Κώδικα- Αυστηρότερες ποινές

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. Tα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, εκτός από το ΚΙΝΑΛ που ψήφισε «παρών».

Aρκετά άρθρα του νομοσχέδιου πάντως που αυστηροποιούν τις ποινές για ορισμένα ειδεχθή εγκλήματα, όπως τα σεξουαλικά εγκλήματα και οι ανθρωποκτονίες, υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία.

Νέος Ποινικός Κώδικας: Μόνο ισόβια για τα ειδεχθή εγκλήματα

Μετά την ηλεκτρονική ψηφοφορία προκλήθηκε σύγχυση σχετικά με το τι τελικά ψήφισε το ΚΙΝΑΛ, καθώς εμφανιζόταν να ψηφίζει «Ναι» επί της αρχής, ενώ στην Ολομέλεια είχε αναφερθεί ότι ψήφισε «Παρών». Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Γιώργος Μουλκιώτης, που αντικατέστησε σήμερα τον Αχμέτ Ιλχάν, πάτησε…  λάθος κουμπί και αντί για «Παρών» ψήφισε «Ναι», επί της αρχής!  Μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον κ. Μουλικιώτη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Κώστα Σκανδαλίδη, τελικά η ψήφος του κόμματος προσμετρήθηκε ως «Παρών».   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top