Κορωνοϊός: Παράθυρο για νέα μέτρα από Οικονόμου

Στα όριά τους οι κλινικές στη βόρεια Ελλάδα

Παράθυρο για νέα μέτρα στους εάν συνεχίσει να επιβαρύνεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, άφησε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν έχουμε εξαντλήσει ακόμα τα περιθώρια αντίδρασης και άμυνας κατά του κορωνοϊού», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, για ακόμη μία φορά πως «δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στη χώρα».

Ερωτηθείς, ωστόσο, στη συνέχεια για το εάν υπάρχει στο τραπέζι το ενδεχόμενο επιπλέον απαγορεύσεων σε ανεμβολίαστους για την είσοδο σε κλειστούς χώρους, είπε χαρακτηριστικά ότι «εστιάζουμε στο πλαίσιο που έχουμε», και μίλησε για στόχευση στην επέκταση των εμβολιασμών και στους εκτεταμένους ελέγχους.

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εάν έως τότε δεν καλυφθούν οι ανάγκες.

Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης: Τι ισχύει με την ημερομηνία λήξης

Πλεύρης: Επίταξη την επόμενη εβδομάδα εάν δεν ανταποκριθούν οι γιατροί

Όπως είπε, ήδη  ενίσχυση του Συστήματος Υγείας από τον ιδιωτικό τομέα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν στη διάθεση του ΕΣΥ 200 κλίνες, στη Θεσσαλία 206, ενώ και στην Αττική «βρίσκονται στη διάθεση του ΕΣΥ ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, αν παραστεί ανάγκη».

Rapid test για ανεμβολίαστους εργαζόμενους: Ποιοι εξαιρούνται

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην αύξηση των πρώτων ραντεβού για εμβολιασμό, τονίζοντας πως πρέπει να επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο ο εμβολιασμός, καθώς «εννέα στους δέκα ασθενείς στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι».

«Εφαρμόζουμε αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική»

Αναφερόμενος στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας, με φόντο το θερμό επεισόδιο στη συνέντευξη Τύπου μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ολλανδής δημοσιογράφου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως οι πρόσφατες απαντήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απολύτως κατανοητές.

«Εφαρμόζουμε  αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Στο μεταναστευτικό γνωρίζουν όλοι τη μεγάλη αλλαγή που υπάρχει με τη φύλαξη των συνόρων αλλά και τις συνθήκες που φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες σε δομές», σημείωσε.

«Επιβεβαιώνεται η δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας»

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2021, 2022 και 2023 για τις χώρες της ευρωζώνης και της ΕΕ, οι οποίες προβλέπουν ανάπτυξη 7,1% και  και 5,1% για την ελληνική οικονομία, αντίστοιχα, για το 2021 και 2022.

Κομισιόν: Εντυπωσιακή ανάπτυξη 7,1% το 2021 για Ελλάδα

«Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η χώρα μας θα έχει τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη ενώ θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση της ανεργίας», σημείωσε.

«Οι προβλέψεις αυτές επιβεβαιώνουν τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δικαιώνουν τη μεταρρυθμιστική μας πολιτική, επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά ότι η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο, με μια πολιτική που αποδίδει αποτελέσματα και που διαμορφώνει σταθερές βάσεις προκοπής και ευημερίας για όλους τους Έλληνες», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top