Πλεύρης: Επίταξη την επόμενη εβδομάδα εάν δεν ανταποκριθούν οι γιατροί

Θα ξεκινήσει από τη Βόρεια Ελλάδα

Από την επόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθεί η επίταξη γιατρών, εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση στο κάλεσμα, που απηύθυνε η κυβέρνηση.

«Τα μέτρα επιτάξεων δεν είναι αρεστά, αλλά τα κίνητρα συμπεριλαμβάνουν υπερδιπλάσια χρήματα. Αντιλαμβανόμαστε ότι για 2-3 μήνες θα πάει πίσω η ιδιωτική τους δουλειά, αλλά καλούμε ιδιώτες, έστω και για μερική απασχόληση», υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ασφυκτιά το ΕΣΥ: Ένα βήμα πριν την επίταξη των γιατρών η κυβέρνηση

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ αλλά το προσωπικό που απαιτείται εκεί. Κρίσιμη είναι η ενίσχυση στις εφημερίες, από τις ιδιωτικές κλινικές», είπε ο κ. Πλεύρης.

Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης: Τι ισχύει με την ημερομηνία λήξης

Πιστοποιητικά Covid: Πώς μπαίνουν στα μαγαζιά όσοι εμβολιάστηκαν εκτός ΕΕ

Ο υπουργός Υγείας είπε πως όποια κενή κλίνη έχει ο ιδιωτικός τομέας και τη χρειάζεται το ΕΣΥ, την παραλαμβάνει μέσω του ΕΚΑΒ, που συνεχίζει να διαχειρίζεται το θέμα.

Rapid test για ανεμβολίαστους εργαζόμενους: Ποιοι εξαιρούνται

«Ήδη στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία έχουμε βοήθεια με 400 κλίνες και στο συνολικό σχεδιασμό υπάρχει πρόβλεψη για απευθείας νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική για όποιον το επιθυμεί. Πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κενές στην Αττική και μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε πλήρη κατάλογο κλινών που τυχόν θα χρειαστούμε στην Αθήνα», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top