Γιατί η απώλεια της Φώφης Γεννηματά  «άγγιξε» το Πανελλήνιο

Οι λόγοι για τους οποίους ο θάνατός της συγκίνησε τους πάντες 

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Τι ήταν αυτό που έκανε τη Φώφη Γεννηματά τόσο αγαπητή, εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ο Γιώργος Ευγενίδης. 

Κηδεία Γεννηματά: «Λύγισε» ο σύζυγός της - Ξέσπασε και αγκάλιασε το φέρετρο

«Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθούμε μουδιασμένοι και συγκινημένοι, γιατί έχουμε την αίσθηση ότι έχουμε χάσει έναν δικό μας άνθρωπο. Γιατί αυτό ήταν η Φώφη Γεννηματά: οικεία. Γιατί έγινε αυτό; Ήταν μια νέα γυναίκα. 56 ετών, με όλη τη ζωή μπροστά της και τρία μικρά παιδιά, τα οποία σήμερα μας έσκισαν την καρδιά. Ήταν επίσης μια γυναίκα που βίωσε την απώλεια από νωρίς και πορεύθηκε με τις δικές της δυνάμεις, ορφανή από γονείς στα 30 της, με μόνο στήριγμα την αδερφή της. Ήταν μια γυναίκα που πάλεψε για τις γυναίκες, σε έναν ανδροκατούμενο χώρο, όπως η πολιτική» τόνισε ο δημοσιογράφος του Star. 

Κηδεία Γεννηματά: «Βούρκωσε» και ο Χριστοδουλάκης στο αντίο στην αρχηγό

O Γ. Ευγενίδης πρόσθεσε: 

Κηδεία Γεννηματά: «Αθάνατη» φώναζαν - Συγκίνηση από τον πολιτικό κόσμο

«Μια γυναίκα με ενσυναίσθηση, με ανθρωπιά, μια γυναίκα που νοιαζόταν. Για τα παιδιά, για τους αδύναμους. Ήταν, ταυτόχρονα, μια γυναίκα δυναμική. Μαχήτρια. Τα έβαλε με τον καρκίνο τέσσερις φορές. Τις τρεις τον νίκησε και μόνο την τέταρτη λύγισε. Μίλησε γενναία και ανοιχτά για την περιπέτειά της, δίνοντας όνομα στο "θηρίο". Και, τέλος, ήταν μια πολιτικός ευγενής, αξιοπρεπής. Με θέση και άποψη, αλλά πάντα με ενωτική διάθεση, ποτέ διχαστική. Γι' αυτά και άλλα πολλά, όσοι τη γνωρίσαμε, αλλά κυρίως όσοι δεν την γνώρισαν, αισθάνονται ότι έχασαν έναν άνθρωπο που ήξεραν καλά. Δανείζομαι τη φράση του Μανώλη Χριστοδουλάκη: τη Φώφη, όχι την κόρη του Γεννηματά». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top