Τσίπρας στον Alpha: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πανδημία 

«Χάνουμε ένα χωριό κάθε μέρα αλλά η κυβέρνηση έχει σφυρίξει λήξη»     

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. 

Κορωνοϊός: 3.739 νέα κρούσματα, 29 νεκροί και 356 διασωληνωμένοι

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού και στον Αντώνη Σρόιτερ, εξέφρασε την «ανησυχία» του για το γεγονός ότι χάνεται περίπου «ένα χωριό» κάθε εβδομάδα. Όπως υποστήριξε, από τον Αύγουστο βρισκόμαστε στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης στους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, και παρ’ όλ αυτά η κυβέρνηση έχει «σφυρίξει τη λήξη» της πανδημίας.  

«Αν είχαμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, αν είχαμε περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές, αν είχαμε περισσότερες μονάδες εντατική θεραπείας, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κι ένα σοβαρό εμβολιαστικό πρόγραμμα μια καμπάνια που να έπειθε τους πολίτες, δε θα βρισκόμασταν σήμερα σε αυτά τα χάλια. Κάθε εβδομάδα χάνεται σχεδόν ένα χωριό, 300 συμπολίτες μας είναι πολύ μεγάλος αριθμός. Από την πλευρά της κυβέρνησης βλέπω να έχει σφυρίξει τη λήξη της πανδημίας παρακάμπτοντας ακόμα και τους επιστήμονες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.  

Κρούσματα: 701 στην Αττική - Οκτώ περιοχές με τριψήφιο αριθμό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους 15.000 νεκρούς της πανδημίας και εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «κάτι φταίει που έχουμε τόσο υψηλό αριθμό θανάτων».

Όπως επισήμανε,  ο τρόπος με τον οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση να προωθήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού δεν είναι αποτελεσματικός, ενώ πρόσθεσε  ότι «δεν πείθονται έτσι οι ανεμβολίαστοι».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι «αν και το εμβόλιο είναι όπλο, δε θα ξεμπερδέψουμε έτσι εύκολα από την πανδημία».

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρελάσεις  

Για το ζήτημα των παρελάσεων και κατά πόσον πρέπει να πραγματοποιηθούν εν μέσω πανδημίας, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι είναι θετικός στην πραγματοποίηση των παρελάσεων, τόνισε όμως ότι πρέπει να γίνουν με αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

 

Για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και τη δημοσκόπηση 

Δημοσκόπηση Alco: Μεγάλη αποδοχή της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας

Σχετικά με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco σύμφωνα με τα οποία η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων κρίνει θετικά  τη Συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση απομακρύνεται από ένα δόγμα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής της χώρας, ως πυλώνας ειρήνης ασφάλειας και σταθερότητας. Συμπλήρωσε επίσης ότι η συμφωνία δεν καλύπτει την ΑΟΖ.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top