ΚΙΝΑΛ: Ανακατεύει την τράπουλα η παρέμβαση Παπανδρέου

Kρατά κλειστά τα χαρτιά του ως προς το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος

Ανακατεύει την τράπουλα στο Κίνημα Αλλαγής η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά.

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ενότητα της παράταξης και ξεκίνησε επαφές και ραντεβού με τους διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος, χωρίς να έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του.   

Ο ίδιος κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του ως προς το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

«Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Ο ίδιος ξεκίνησε επαφές και συναντήσεις με κεντρικά στελέχη και διεκδικητές της ηγεσίας. Το Σάββατο είδε τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη, ενώ μέσω zoom μίλησε με τον Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Χάρη Καστανίδη. Το πρωί της Κυριακής μίλησε τηλεφωνικά με τον Ανδρέα Λοβέρδο και συνάντησε τον Παύλο Χρηστίδη και τον Παύλο Γερουλάνο. 

«Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον κ. Παπανδρέου. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση» δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης. 

«Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα» ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος. 

Πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος πετάει το γάντι στον κ. Παπανδρέου, ενώ μόνο ο Βασίλης Κεγκέρογλου φαίνεται πρόθυμος να κάνει πίσω. 

«Απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη και στον κ. Παπανδρέου. Όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει. Θα είμαι υποψήφιος, είμαι ήδη υποψήφιος» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Όπως άλλαξαν τα δεδομένα μετά την απόσυρση για λόγους υγείας της Φώφης Γεννηματά, έτσι αλλάζουν και σε ενδεχόμενη υποψηφιότητά του Γιώργου Παπανδρέου» ανέφερε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Παπανδρέου θα «κλειδώσει» τις αποφάσεις του μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, καθώς εκκρεμεί η συζήτηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος επίσης δεν πρόκειται να κάνει πίσω. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top