Στην Κρήτη ο Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους

Η κρατική ενίσχυση θα καταβληθεί άμεσα και υπολογίζεται στα 25-30 εκ. ευρώ

Σήμερα θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους της Κρήτης, όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, τα μέτρα στήριξης θα είναι ανάλογα των μέτρων για τους πυρόπληκτους.

Τα μέτρα θα τα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταβαίνει αυτή την ώρα στην Κρήτη για να δει από κοντά τις σεισμόπληκτες περιοχές, μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας στο Παρίσι για την στρατηγική συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια.

Μητσοτάκης - Μακρόν υπέγραψαν την αμυντική συμφωνία - Τι προβλέπει

Η κρατική ενίσχυση, που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες, υπολογίζεται στα 25-30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανάγκες για ενισχύσεις θα προκύψουν μετά τις αυτοψίες.

Οι σχετικές διατάξεις ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικής αρωγής οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό, θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα.

Σεισμός Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του 62χρονου που καταπλακώθηκε από εκκλησία

Ουσιαστικά και στην Κρήτη, θα εφαρμοστεί το μοντέλο Καρδίτσας και Εύβοιας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πάγιο πλαίσιο κρατικής αρωγής και σε αντίθεση με το παρελθόν που η βοήθεια δινόταν ανάλογα με την περίπτωση και με καθυστέρηση, πλέον οι σχετικές διαδικασίες στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας από τις διάφορες καταστροφές, έχουν τυποποιηθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top