Βασίλης Λεβέντης: Κρίσιμη η κατάστασή του – Τα νεότερα για την υγεία του

Ήταν ανεμβολίαστος – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορωνοϊό

Κρίσιμο είναι το επόμενο 48ωρο για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, δίνοντας μάχη με τον κορωνοϊό

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στο MEGA για την μάχη ζωής που δίνει ο πολιτικός.

«Ο Βασίλης Λεβέντης δίνει μια μεγάλη, κρίσιμη μάχη. Ελπίζουμε να τα καταφέρει. Τα πράγματα όμως είναι αρκετά δύσκολα. Οι επόμενες 2-3 μέρες είναι δύσκολες. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει γιατί είναι μαχητής. Δίνεται μάχη να σταθεροποιηθεί η πορεία του», τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λεβέντης ήταν ανεμβολίαστος, ενώ πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Βρέθηκε θετικός στον ιό πριν από περίπου δέκα μέρες και είχε λάβει οδηγίες για κατ’ οίκον νοσηλεία. 

Βασίλης Λεβέντης: Σε κρίσιμη κατάσταση με κορωνοϊό-Διασωληνώθηκε

Όμως η υγεία του επιδεινώθηκε το Σάββατο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μέσα σε δύο ώρες από την εισαγωγή του χρειάστηκε η άμεση διασωλήνωσή του. 

Λεβέντης

Ο Βασίλης Λεβέντης είναι ανεμβολίαστος

Η διάγνωση είναι σοβαρής μορφής πνευμονία και οι επόμενες ώρες είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες. 

Ανακοίνωση από την Ένωση Κεντρώων

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Βασίλη Λεβέντη δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Ένωσης Κεντρώων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σας ενημερώνουμε πως ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης, μεταφέρθηκε νωρίτερα το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ευαγγελισμός", όπου και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω επιπλοκών νόσησης από τον κορωνοϊό SARs-COV2».

Βασίλης Λεβέντης: Η πολιτική του πορεία

Ο Βασίλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1951 στην Μεσσήνη, ενώ ασχολήθηκε με την πολιτική από το 1984. Εκλέχτηκε βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ στις τελευταίες εκλογές η Ένωση Κεντρώων δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Βασίλης Λεβέντης

Βρέθηκε θετικός με κορωνοϊό, η υγεία του επιδεινώθηκε και εμφάνισε σοβαρή πνευμονία

Αφού ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση στον Πειραιά, εισήλθε το 1969 τέταρτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα (1970-1974), κατείχε πολύγραφο και με ομάδα συμφοιτητών του διένειμε προκηρύξεις αντιδικτατορικού περιεχομένου , καλώντας τους Αθηναίους σε εξέγερση ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με άριστα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία.

Το 1974 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και έπειτα υποψήφιος βουλευτής. Μετά το 1981 εκδήλωσε έντονες διαφωνίες προς τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παναδρέου για την σταδιακή απομάκρυνση από τις ιδρυτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ.

Το 1982, έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πειραιά. Το 1984 ίδρυσε το πρώτο Οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, ενώ ο συνδυασμός που δημιούργησε με τον τίτλο «Ελεύθεροι», συμμετείχε στις Ευρωεκλογές.

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1985. Το 1986 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 1989 μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β' Αθήνας.

Το 1992, μαζί με άλλους ανθρώπους από το χώρο του κέντρου και της αριστεράς, ίδρυσε την «ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ», ένα κόμμα που σκοπό είχε να στεγάσει την παραδοσιακή σοσιαλιστική λαϊκή βάση. Η Ένωση Κεντρώων έκτοτε έλαβε μέρος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις με πληρότητα συνδυασμών.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη έλαβε 5,11% στην Α΄ Θεσσαλονίκης (μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ (4,12%) και περίπου 4 μονάδες πάνω από το ΚΙΔΗΣΟ (1,33%), ενώ στην επικράτεια το 1,79% με 110.826 πολίτες να ψηφίζουν την Ένωση Κεντρώων, όταν στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012 είχε περιοριστεί στο 0,28%.

Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η Ένωση Κεντρώων πέτυχε την είσοδό της στην Βουλή, όπως και ο Βασίλης Λεβέντης, 23 χρόνια μετά την ίδρυση του κόμματος, με ποσοστό 3,43% και εκλογή 9 βουλευτών. Ο Βασίλης Λεβέντης ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή στην ορκωμοσία των Βουλευτών την 1η Οκτωβρίου 2015.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου του 2019, η Ένωση Κεντρώων έλαβε ποσοστό 1,24% και κατά συνέπεια δεν κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο, με τον Βασίλη Λεβέντη να μην επανεκλέγεται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top